Det smakar riktigt bra, i en lite gammaldags och oerhört italiensk stil. Höga syror förstås, men också en tät och koncentrerad mitt och en fin ryggrad av tanniner. Lång, god avslutning med tobak och mineraler. Vinet står upp på ett lysande sätt till kvällens lammgryta, men förmår även att hålla intresset uppe på egen hand. Jag har tjatat mycket om Mastroberardino. Så glad att de fortsätter att göra sådana här grejer.
lördag 19 oktober 2013
2005 Mastroberardino Taurasi Radici Riserva
Det smakar riktigt bra, i en lite gammaldags och oerhört italiensk stil. Höga syror förstås, men också en tät och koncentrerad mitt och en fin ryggrad av tanniner. Lång, god avslutning med tobak och mineraler. Vinet står upp på ett lysande sätt till kvällens lammgryta, men förmår även att hålla intresset uppe på egen hand. Jag har tjatat mycket om Mastroberardino. Så glad att de fortsätter att göra sådana här grejer.

Visst är nollfemman skön!
SvaraRaderaVi matchar 07 Mastroberardini Taurasi mot 08 d'Angelo Canneto på måndagskvällens Giro d'Italia hos Munkisarna.
Herlig Taurasi, helt enig!
SvaraRaderaDer er en lille men mærkbar stilforskel mellem normalen og riservaen, synes jeg - og med kun 3-4€ prisforskel, foretrækker jeg klart riservaerne.
Gad vide hvornår 06'erne er klar?
Vh Niels
Instämmer Niels. Riservorna känns mer komplexa och traditionella. Men det finns en massa instant pleasure att hämta i den svarta 07an.
SvaraRaderaVi ligger nog på 06 riservan några år till. Och 04an..
Frågan är när nollåttorna kan tänkas dyka upp? Någon som smakat?
SvaraRadera