tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post1870529821679528453..comments2023-05-10T15:53:12.377+02:00Comments on Le Francophile: 2006 La Spinetta Barbera d'Asti Ca' di PianFrankofilenhttp://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-76608778920038358492009-02-06T10:45:00.000+01:002009-02-06T10:45:00.000+01:00Vi testade även Gallina Barbera -06 igår men där t...Vi testade även Gallina Barbera -06 igår men där tycks man inte ha ändrat på ekfilosofin. Trots ett dygns luftning var vinet grymt ungt och fatigt. Ska man ha drickvänlighet idag är Ca di Pian att föredra men på lite sikt kommer Gallina rusa förbi tror vi!Vinöshttps://www.blogger.com/profile/15705132900175521811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-65979129548351839292009-02-04T15:18:00.000+01:002009-02-04T15:18:00.000+01:00Håller med dig Frankofilen, förra årgången var mer...Håller med dig Frankofilen, förra årgången var mer ekig. Trots allt ett bra vin men jag tror säkert att den kommer att må bra av att vila fram till sommargrillandet som i skåne börjar i april.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-59410214573572684302009-02-03T17:59:00.000+01:002009-02-03T17:59:00.000+01:00Johan: Jag provade Poggio al Tesoro (en satsning a...Johan: Jag provade Poggio al Tesoro (en satsning av Allegrini och Leonardo LoCascio) Meditérra för ett par månader sedan efter att Artberg höjt den till skyarna. Jag har inte mina noteringar till handa men fritt ur minnet tyckte jag den var god (mörka bär, modern fatbehandling dock rel blygsamma tanniner) men kanske inte värd vare sig 91 eller 92 p.JWhttps://www.blogger.com/profile/08037790767371423219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-70973225360294530382009-02-03T14:14:00.000+01:002009-02-03T14:14:00.000+01:00ja du får göra det vinogram, kan buda över ett 6-p...ja du får göra det vinogram, kan buda över ett 6-pack till dig. Är det någon som testat Mediterra (74887)? såg det fått 92p av wine spectator samt 91 i livets goda (ca di pian83) gillar dock inte anders melldens smak så det gör detsamma. Vinet finns i bs, årg -06 och 149kr. tror det är någon bakom allegrini som även har något att göra med detta vin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-34342264688308481532009-02-03T13:16:00.000+01:002009-02-03T13:16:00.000+01:00Man blir sugen på att korka Ca´Di Pianen, men fic...Man blir sugen på att korka Ca´Di Pianen, men fick bara en flaska. Tog slut i Rotebro direkt. Så när korkar man den?<BR/>Får kanskse förfölja johan till SB när han lämnar in sina..Dennishttps://www.blogger.com/profile/15638824476784519083noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-23920039605026245742009-02-03T11:16:00.000+01:002009-02-03T11:16:00.000+01:00ser även att röttorp placerat den i medelfylliga v...ser även att röttorp placerat den i medelfylliga viner. Håller med att den är god. ska testa en pava till köttsåsen idag och sen bestämma mig.<BR/><BR/>ha deAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-29621083326438993952009-02-03T11:06:00.000+01:002009-02-03T11:06:00.000+01:00Vi drack den till mat men provade ett glas innan o...Vi drack den till mat men provade ett glas innan också. Det är ju svårt att låta bli när korken väl är dragen :)<BR/><BR/>Vi upplevde faktiskt ingen eldighet men smaken är som sagt olika. Jag såg att WineSpectator (90 poäng) kallade den för "full-bodied" men jag är mer inne på ditt spår och tycker den är lättare i stilen.Vinöshttps://www.blogger.com/profile/15705132900175521811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-72705321927988734512009-02-03T10:32:00.000+01:002009-02-03T10:32:00.000+01:00Hej Vinös!Eldigt var det jag menade. Tycker inte f...Hej Vinös!<BR/><BR/>Eldigt var det jag menade. Tycker inte frukten klarade av att parera de 14% hela tiden. saknar det där lilla extra i kraften som sagt men en pizza borde den klara stå upp mot. Den dog ju när den mötte mr lasagne igår, det enda man kände var lite eldiga toner, frukten var helt försvunnen men kom tillbaka efter middagen. Prövade ni den till mat? För utan mat tycker jag också den var god men lite för lätt helt enkelt och som sagt för 180kr får man en hel del godsaker. Kanske köpa någon Langhe till ist.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-13066649145410334322009-02-03T09:46:00.000+01:002009-02-03T09:46:00.000+01:00Va kul det är med vin. Alla har sin egen smak!Vi t...Va kul det är med vin. Alla har sin egen smak!<BR/><BR/>Vi testade den här i går också och tyckte den var riktigt bra. Den bästa Ca di Pian vi provat. Men med det sagt så tycker vi ändå inte att den slår Langhe Nebbiolo...<BR/><BR/>Johan: Tråkigt att du blev besviken men skönt att bolaget har öppet köp! De stickiga tonerna du skriver om, är det syran du tänker på eller något kemiskt?<BR/><BR/>Laffen: Vi testade Langhe Nebbiolo -06 i somras och redan då tyckte jag den var drickfärdig. Filosofin hos många baroloproducenter är ju att göra sin langhe rosso drickbar som ung "medan man väntar på barolon". Jag tycker den är fantastisk och kan inte komma på så många viner under 2-hundringen som ger med valuta för pengarna...Vinöshttps://www.blogger.com/profile/15705132900175521811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-55802222301356735842009-02-03T01:02:00.000+01:002009-02-03T01:02:00.000+01:00Klarade inte heller att hålla fingrarna borta från...Klarade inte heller att hålla fingrarna borta från korkskruven i kväll utan satte klorna i Spinettas Langhe 2006. Till skillnad från rösterna här tycker jag inte alls detta vin var grinigt och kantigt, iallafall inte efter lite luftning. Däremot är jag lite tveksam till hurvida jag gillar det eller ej. Det är onekligen ett snyggt hantverk, men jag tycker kanske det saknar den där spänningen och nerven med dov murrig frukt som man kan hitta i nebbiolo-viner också i den lägre prisklassen...hmm..känns som det här är en italienare i lånade kläder, lite för vaniljig och sötfruktig, nästan lite californisk i stilen. Får se om det blir ett reviderat intryck för de resterande flaskorna, men jag tror dom ska få vila ett tag innan det blir ett nytt försök..:-)<BR/>/LaffenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-11551038127520007062009-02-03T00:29:00.000+01:002009-02-03T00:29:00.000+01:00Grillen i sommar blir nog bra, fast det här är mer...Grillen i sommar blir nog bra, fast det här är mer klassisk barbera än de tidigare årgångar jag har smakat. Tänker pizza, charkuterier, klassiskt italienskt...<BR/><BR/>Johan, trist att vinet inte levde upp till dina förväntningar. Jag kan hålla med om att det var rundare i kroppen förut med den extra eken. Jag tycker utvecklingen är till det bättre, men smaken är som baken. Tänk på pengarna du kan lägga på annat istället när du lämnat tillbaka flaskorna, finns mycket smått och gott i släppet.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-53384806262316680012009-02-02T23:37:00.000+01:002009-02-02T23:37:00.000+01:00Hej,Måste säga att jag blev riktigt besviken på ca...Hej,<BR/><BR/>Måste säga att jag blev riktigt besviken på ca di pianen, tyckte den var mycket tunnare och mer stickig än tidigare årg, faktiskt den sämsta sen -03 om man bortser feån 05an som jag ej testade. nä både 03an och 04an var mycket mer fyllig och fruktig. vinet klarade inte ens att stå upp mot en lasagn<BR/>det enda som kändes i munnen var lite stickiga toner. blir faktiskt att gå tillbaka med dom 2 sexpacken man köpte. synd för 03an var så juvligt god och är det än.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-62672383574098472532009-02-02T23:24:00.000+01:002009-02-02T23:24:00.000+01:00Härlig rapport Franko - inte minst att ni är tillb...Härlig rapport Franko - inte minst att ni är tillbaka på vinarenan - och visst är det skönt att man dragit ner en smula på faten. Nollfyrorna har varit i en trevlig fas under senast halvåret så det är nog bara att låta de nysläppta vila sig i form ett tag. Lagom till grillen i sommar...<BR/><BR/>Thomas, kul att höra att 2005 Starderi visade sitt bästa!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-18241144890737496802009-02-02T23:09:00.000+01:002009-02-02T23:09:00.000+01:00Intressant, ur minnet skulle jag absolut sätta 200...Intressant, ur minnet skulle jag absolut sätta 2006 Langhe Nebbiolo ett par steg över den här barberan, även om jag precis som ni upplevde Langhen som rejält knuten och kartig direkt från flaska. Är nog dags för ett nytt smakprov snart igen, kanske har vinet knutit sig? Vet ni hur länge flaskorna luftas på munskänkarnas nyhetsprovningar?<BR/><BR/>Någon längre lagring tror jag inte på för Ca' di Pian, men lite tid att sätta sig och komma till ro blir nog utmärkt.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-51532648076681959102009-02-02T22:04:00.000+01:002009-02-02T22:04:00.000+01:00Jag var oxå på MS månadsprovning och jag fick inge...Jag var oxå på MS månadsprovning och jag fick ingen Ca' di Pian.. men däremet en riktigt bra Gallina Barbera d'Alba som jag även den var befriad från besvärande ekfat även om faten fanns där. Spinettas Lange tyckte jag var riktigt grinig och inte min grej. Som extranummer leverades bla Barbaresco Vigneto Starderi. Milde himmel vilket vin!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-8445949764779834482009-02-02T21:49:00.000+01:002009-02-02T21:49:00.000+01:00Akta dig. Det står på SBs hemsida att den inte vin...Akta dig. Det står på SBs hemsida att den inte vinner på lagring, och då är det så. Basta.<BR/><BR/>Testade denna på Munskänkarnas månadsprovning ikväll, och den överglänste klart Spinettas Langhe Nebbiolo. Men jag tyckte den var lite för saftig för min egen preferens. Lite väl syltig. Men klart god. Och kan nog klara lite lagring...Anonymousnoreply@blogger.com