tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post2103605955024681814..comments2023-05-10T15:53:12.377+02:00Comments on Le Francophile: 2009 MontevertineFrankofilenhttp://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-88814543016022345742012-11-16T22:46:14.989+01:002012-11-16T22:46:14.989+01:00Som sagt, när den kommer loss är allt som vanligt....Som sagt, när den kommer loss är allt som vanligt. Fast vår flaska låter ju mycket mer knuten än hos Munkis. Lite chockad efter resan från Jylland, kanske.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-34928835663732035742012-11-15T21:20:57.787+01:002012-11-15T21:20:57.787+01:00Som sagt, inte följde hag ditt råd ...
Är, trots a...Som sagt, inte följde hag ditt råd ...<br />Är, trots att jag i princip håller med dig till punkt och pricka om lagring och noter, ändå glad för att jag öppnade en flaska. Dag 1 tog den en stund på sig att komma loss, men när den gjorde det var den påtagligt lik 07. Dag 2, efter att halva innehållet fått spendera natten bakom kork och bom, var den sådär underbart skir men ändå in your face brutalt god. Underbar nu, sannolikt ännu mer underbar om ett par, tre år. Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-56520288634631407122012-10-29T12:36:41.892+01:002012-10-29T12:36:41.892+01:00Här har vi ett litet stofiltest:
http://stofilblog...Här har vi ett litet stofiltest:<br />http://stofilbloggen.blogspot.se/2008/02/test-hur-stofil-r-du.html<br /><br />Frågan är hur samma test ser ut för en vinnörd?<br />Amfora eller ek?<br />Cab Sauvignon eller Rkatsiteli?<br />Riedel eller Zalto?<br />Njurpaj eller molekyliserad anklever på bädd av rå bäversvans?<br />I could go on ...<br /><br />I övrigt då, Montevertine 2009, ditt tips är alltså att kolka i sig 06 och 07 innan man ens tittar åt 09? Bra råd, tvivlar på att jag kommer att följa det :-)Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-14631192984157795172012-10-28T18:12:57.739+01:002012-10-28T18:12:57.739+01:00Nä, Alto Moncayo hade jag nog inte köpt idag...Nä, Alto Moncayo hade jag nog inte köpt idag...Peerhttps://www.blogger.com/profile/00301095570116652121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-10004045500490412392012-10-28T10:44:36.991+01:002012-10-28T10:44:36.991+01:00God morgon alla!
Här är diskussionen igång, bra!
...God morgon alla!<br />Här är diskussionen igång, bra!<br /><br />Lessrof - Alkemisten var en läs och glöm-upplevelse för mig, men jag förstår din poäng. Samtidigt - if it ain't broke...<br /><br />Ingvar - ja, man kanske är mer stofil om man 2012 sitter och dricker 1997 Castello di Brolio och tror att det är Toscanas största vin, vad vet jag ;-)<br /><br />Skäggiga damen - har ingen åsikt om Pergole Torte. Har aldrig kommit vidare från bas- Montevertinen...<br /><br />FV - den tyska paradoxen ;-)<br /><br />Hade halvt förväntat mig att courtesy of Goût återigen få äta upp mina ord om Trimbach. Det hade förstås varit lite välförtjänt. Jag försökte ändå nyansera mig lite - sanningen är ju såklart att det tack vare moderniseringen finns massor av läckra viner som inte hade kunnat göras för 20-30 år sedan. Framför allt handlar ju den här hobbyn/passioinen om nyfikenhet och att man älskar vin. Men det blir ändå ganska uppenbart när man kollar källarsaldot vad det är för grejer jag köper och går igång mest på...<br /><br />...och apropå källarsaldot så såg jag att finns precis tre representanter för det moderna Spanien där. Så nu vet ni vad nästa post kan tänkas handla om. ;-)<br /><br />Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-67656343426186713122012-10-28T09:36:02.677+01:002012-10-28T09:36:02.677+01:00Funderade vidare efter vårt snack igår. Det att ma...Funderade vidare efter vårt snack igår. Det att man inte är så sugen på gammeldags tyska viner utan att det är den nya vågen man vill åt.<br /><br />Men de unga tyskarna har ju redan lärt sig läxan av föräldrarnas misstag och hittar sina ideal i hur man gjorde för 120 år sedan. Ett slags nyklassicism. Giftfritt, sponti, doppelstück, utjäsning... <br /><br />... samtidigt med modern teknik som "canopy management", mjukpressning, temperaturkontroll osv.<br /><br />Men det är framförallt naket, det går inte att sminka fram bra riesling. Fråga är om det går att sminka fram några bra viner överhuvudtaget?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-74537122333804058912012-10-28T08:33:06.744+01:002012-10-28T08:33:06.744+01:00Tack för detta inlägg! Själv konsumerade jag 07:an...Tack för detta inlägg! Själv konsumerade jag 07:an i fredags och igår. 07:an är sagolikt god och jag brukar dricka den som 30 sekunder munskölj innan jag motvilligt släpper ifrån mig vätskan till magen. Bara en flaska kvar av fem. It's a shame. <br /><br />Det var väl tur att man var snabb på hanen och beställde hem tre 09:or av vardera Montevertine och Le Pergole Torte från Atomwine för knappt två månader sedan. Torte är en ny bekantskap för mig så det ska bli roligt att förhoppningsvis få ta del av provningen hos Munskänkarna på någon blogg i snar framtid. Hur skulle du karakterisera Torte på ett generellt plan, Franko?<br /><br />I övrigt håller jag ändå 09:an något högre än 08:an om vi talar om Montevertine. 09:an drack jag för bara någon helg sedan utan att ta några noter men om jag minns rätt upplevde jag 08:an som mer syrarik, kanske kanske en hundradel för mycket för att vara perfekt.<br /><br />Montevertine är ändå en stor favorit för mig och man får tacka FV för promotion för ca två år sedan vilket jag tog rygg på då (då via Carlo). Höstens vin vill jag minnas.<br /><br />Fruktigt och rent, läskande och smakrik. Gårdagens enda glas 07:a, turligt "sparat" från i fredags, hade rena körsbärstoner som närmast kan jämföras med körsbärssmaken från det klassiska godiset Pez. Sjukt bra balans i det vinet tycker jag.Skäggiga damennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-3211106014705314162012-10-28T08:31:38.856+01:002012-10-28T08:31:38.856+01:00Det är inte så lätt att veta vem som är stofil och...Det är inte så lätt att veta vem som är stofil och vem som är hipster i detta förvirrande tidevarv. .. . Det kanske inte heller spelar så stor roll. Vi verkar ju onekligen vara rätt många som gjort samma resa den senaste femårsperioden.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-70038364158578303482012-10-28T00:12:54.957+02:002012-10-28T00:12:54.957+02:00Heja Stofilen!
Toscana måste tillbaks till sina ...Heja Stofilen! <br /><br />Toscana måste tillbaks till sina rötter för att hitta rätt väg framåt. Tänk vilka viner Ricasoli och Mazzei skulle kunna göra med all sin forskning och sina fina vingårdar om de la den moderna vinmakarhandboken och barriquerna åt sidan och gjorde som Montevertine...<br /><br />Anonym - tyvärr fett slut hos Atomwine. Men det går att prova 09 Montevertine och 09 Le Pergole Torte hos munskänkarna stockholm den 7 november.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-36440065603310129152012-10-27T23:52:13.435+02:002012-10-27T23:52:13.435+02:00Funderingar:
1) Som i vården (och kanske andra arb...Funderingar:<br />1) Som i vården (och kanske andra arbetsmiljöer). Det går i cykler där man ofta återgår till det gamla väl beprövade. Riktigt bra nya revolutionerande idéer är bristvara. <br />2) Ibland måste man göra resan för att veta var man hör hemma. Läst Paulo Coelho's Alkemisten?<br />3) Ålderstecken...?Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-42645133540100831472012-10-27T23:35:10.929+02:002012-10-27T23:35:10.929+02:00Inhandlad var?Inhandlad var?Anonymousnoreply@blogger.com