tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post5874739680830542313..comments2023-05-10T15:53:12.377+02:00Comments on Le Francophile: 2001 Vincent Girardin Corton Clos du RoiFrankofilenhttp://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-20519365104021206002008-03-08T14:18:00.000+01:002008-03-08T14:18:00.000+01:00Verkligen. Ja, man borde kanske slänga iväg ett ma...Verkligen. <BR/><BR/>Ja, man borde kanske slänga iväg ett mail och säga hur det ligger till. Fast de skulle väl förneka att det kan hända dem, det händer ju bara andra... :DArvid Rosengrenhttps://www.blogger.com/profile/12450525185288656624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-63837992973142320622008-03-06T17:01:00.000+01:002008-03-06T17:01:00.000+01:00Det är väl lätt att bevisa i laboratoriet, även om...Det är väl lätt att bevisa i laboratoriet, även om det inte är möjligt att skilja TCA från TBA med näsan. Egentligen tror jag många producenter skulle vara mycket intresserade av att få veta om sådana här saker. Man kan väl börja med att meddela försäljaren/importören kanske, men visst är det en PITA...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-9339052546631439372008-03-06T14:46:00.000+01:002008-03-06T14:46:00.000+01:00Samma sak hände igår med Michel et Fils Chablis 1e...Samma sak hände igår med Michel et Fils Chablis 1er Cru MdT. Fyra flaskor innan jag fick tag på en okorkad. Tråkigt!<BR/><BR/>Det kan vara så att det inte rör sig alls om TCA utan Tribromanisol istället, vilken uttrycker sig likadant i snoken, men beror på dålig hygien, speciellt i buteljeringsledet. Så egentligen borde man skicka tillbaka allt sånthär. Men hur skall det bevisas...Arvid Rosengrenhttps://www.blogger.com/profile/12450525185288656624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-86577881377654361412008-03-05T16:37:00.000+01:002008-03-05T16:37:00.000+01:00Mina erfarenheter av Girardin är 100% okorkat ;-)M...Mina erfarenheter av Girardin är 100% okorkat ;-)<BR/>Men flaskorna kom väl från samma låda? Somliga verkar mena att det tyvärr inte är ovanligt att en stor del av en batch av korkar är dåliga om nu vissa är det, och att man således kan ha maximal otur och få så gott som en hel låda förstörd om de buteljerats samtidigt. Fan tro't, men 4 av 7 är ju katastrofalt utfall...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-9899603802268720412008-03-05T15:38:00.000+01:002008-03-05T15:38:00.000+01:00Jag öppnade 7 flaskor av Girardins standard NSGV f...Jag öppnade 7 flaskor av Girardins standard NSGV förra veckan (kan ha varit 2004, skall undersökas). 5 var uppenbart tokkorkade. Slump? jag blev misstänksam.Arvid Rosengrenhttps://www.blogger.com/profile/12450525185288656624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-58026812928836324592008-03-02T23:36:00.000+01:002008-03-02T23:36:00.000+01:00Anka hade varit lysande - och brukar vara vår defa...Anka hade varit lysande - och brukar vara vår default-kombination till Bourgogne - men gårdagens helstekta kalventrecôte varsamt uppjagad till 60 grader funkade fint också.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-7642502348900772402008-03-02T21:48:00.000+01:002008-03-02T21:48:00.000+01:00Kan rekommendera Girardins Gevry-Chambertin 2005 (...Kan rekommendera Girardins Gevry-Chambertin 2005 (från BS). Självfallet alldeles för ungt - men klart njutbart redan nu.<BR/><BR/>Även standardsortimentets Chambolle Musigny är bra - även om det vinet har en ganska otydlig Bourgognekaraktär. Känns nästan som ett Rhônevin vid första anblick.MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-61187549358101452552008-03-02T21:03:00.000+01:002008-03-02T21:03:00.000+01:00Låter riktigt gott - och varje litet fyrblink blan...Låter riktigt gott - och varje litet fyrblink bland de burgundiska blindskären bespar en såväl tårar som tusenlappar. Låter som att vi borde ha valt den här till <A HREF="http://nettareegioia.wordpress.com/2008/03/02/2005-ojai-pinot-noir" REL="nofollow">ankan</A>...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-8988652316432892012008-03-02T13:34:00.000+01:002008-03-02T13:34:00.000+01:00Jo, jag läste ju såklart er Girardinprovning. Synd...Jo, jag läste ju såklart er Girardinprovning. Synd bara att det är byviner i ordinarie - hade gärna sett att hans Grand Cru återkom i nya årgångar, men inte desto mindre är det nog dags att kolla upp Girardins enlare viner lite noggrannare. Det kanske inte skiljer så mycket i kvalitet heller? Som om listan på önskade köp inte redan var lång nog...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-57041050464339236892008-03-02T11:38:00.000+01:002008-03-02T11:38:00.000+01:00Kul att höra! Visst är det riktigt glädjande att m...Kul att höra! Visst är det riktigt glädjande att man kan få så pass mycket bourgogne för en rimlig slant. Vi håller helt med dig om att Girardins husstil generellt är tilltalande. 2005 Pommard Les Vignots har vi lagt undan av, den har ju en finfin potential! Och missa för allt i världen inte Domaine Maréchals 2004 Pommard La Chanière. Vi älskar det vinet! Efter ett par tre dagar i öppen flaska bjuds det redan på en härlig känsla av mognadsutveckling...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.com