tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post5883849040660815834..comments2023-05-10T15:53:12.377+02:00Comments on Le Francophile: 2007 Clos du Mont-OlivetFrankofilenhttp://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-3820557204324263142010-03-21T21:17:03.494+01:002010-03-21T21:17:03.494+01:00Kul att höra att någon äntligen ställde upp den dä...Kul att höra att någon äntligen ställde upp den där vertikalen! Även om jag kompenserar för att jag verkar ha gillat nollsjuan rätt mycket mer än du så låter det inte som att jag bör ligga sömnlös för att ha passat på nollnollan och nollfyran. <br /><br />Onsdagsklubben - det låter som ett återkommande arrangemang. Kan man läsa om era provningar någonstans?Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-25621813885590346272010-03-21T19:46:10.562+01:002010-03-21T19:46:10.562+01:00Vi provade Ch Mont-Olivet 2007,2004,2000. Där tyck...Vi provade Ch Mont-Olivet 2007,2004,2000. Där tyckte vi 07 var trevlig 89p men lite knuten, vann inte på någon lång ( 1 h) luftning, max 30 min. Frukten var inte speciellt explosiv, något mer åt det klassiska/traditionella lågmälda hållet. Besviken blev vi unisont på 2004, tunn, svag doft vattning karaktär 85p. 2000 visade möjligtvis att den kanske har peakat redan hög syra oxidativa inslag, väldigt trevlig doft initialt men avtog ganska snabbt. Generellt besvikelse 87p. jag sparar mina pengar. mvh Mårten OnsdagsklubbenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-42198841233637176452010-03-11T20:15:20.574+01:002010-03-11T20:15:20.574+01:00Frommen - precis. Inget går upp mot att smaka själ...Frommen - precis. Inget går upp mot att smaka själv innan man bestämmer sig.<br /><br />Anonym - din trista ton säger mest om dig. Kan vi inte försöka hålla lite högre nivå i tilltalet?Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-82862359284967636152010-03-08T22:51:15.421+01:002010-03-08T22:51:15.421+01:00Ah, det finns ju så mycket att investera i nu... B...Ah, det finns ju så mycket att investera i nu... Bosquet(som var en av de få som klarade sig i Decanters provning, " A hookers' convention"...) har ju kommit tillbaka och saint cosme finns ju överallt. Skönt med några viner man kan köpa på sig och prova för att sedan ta återköpsbeslut istället för att ta slut 10:05 den 1/3 ...Filmfrommenhttps://www.blogger.com/profile/16042951589251474153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-50950069042194485272010-03-07T00:09:56.485+01:002010-03-07T00:09:56.485+01:00Thomas!!!!
Din suka jävel, förlossningar och slem...Thomas!!!!<br /><br />Din suka jävel, förlossningar och slemmhinneavlosssningar, vad f.. har det ved vin att göra? Jobbar du in0om pediatriken så låt gå men annars, skriv om detta på din egen jä..a blogg. Har du inte någon så öppna en, din s..ans mupp!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-30457211973912807162010-03-06T19:20:00.884+01:002010-03-06T19:20:00.884+01:00Thomas,
visst vinner man på att hålla på servering...Thomas,<br />visst vinner man på att hålla på serveringstemperaturen. Kul att du gillade det, och som du säger lär det nog bli ännu bättre med lite lagring även om det är tillgängligt nu.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-54309195348800355682010-03-05T22:36:31.688+01:002010-03-05T22:36:31.688+01:00Blev ett inköp för mig idag och korken åkte snabbt...Blev ett inköp för mig idag och korken åkte snabbt på en av dem. Då var den bara 12 grader, kall och oluftad och rätt ner i glaset. Det visade sig att det smakprovet var det bästa på hela kvällen. Frukten stod som en eldkvast ur glaset och alkohol och strävhet dämpades av kylan. Bra så och förväntan steg på vad som skulle hända med luft. I de första smakproven fanns oxå otroligt mycket rått kött vilket jag gillar men min fru kallar det bismak och när jag nämner kött/blod fick hon associationer till den periodiserade slemhinneavlossnngen på kvinnor, men se där bromsade jag assosiationsleken och sa drick bara. Allt eftersom vinet tinade och fick luft så blev alkoholen mer framträdande och blodet försvann. Minnet kvarstår från ett vin med bra men lite oren frukt, goda sandiga tanniner men mycket alkohol. Detta är gott men blir bättre med lagring och jag föredrar alltid dessa alkostinna viner runt 15 grader, då är dem väldigt trevliga. 91p för mig. PS. Hatten som jag åt till passade inte till vinet. DSThomasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-45580327889161978962010-03-05T11:34:07.982+01:002010-03-05T11:34:07.982+01:00Vintresserad, låter som du måste dra en kork för a...Vintresserad, låter som du måste dra en kork för att få svar på det ;-)Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-84529239150686615092010-03-05T10:39:10.460+01:002010-03-05T10:39:10.460+01:00Olivets 2007a låter verkligt god, skön läsning när...Olivets 2007a låter verkligt god, skön läsning när man bunkrat ett par flaskor. Frågan är som sagt om man skall handla fler? <br />2005an gillade vi mycket, både på provning med Origo i maj 2009, och i januari 2010. 2006an Olivet var också bra i maj 2009, men vi föredrog 2005an ganska klart.<br />MVH - VintresseradVintresseradhttps://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-34545554734661078992010-03-05T09:53:42.263+01:002010-03-05T09:53:42.263+01:00Anders - Luther på kvällskvisten, no?
Vinosapien ...Anders - Luther på kvällskvisten, no?<br /><br />Vinosapien - skön notering. Kaboom! Visst är det som du skriver, de här yppiga nollsjuorna är ju mer eller mindre stöpta i samma form, åtminstone så här i ungdomen. Men det är väl det som är så härligt med vin? Det finns plats för skirare spätburgunder också, man skall dricka det man känner för.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-41959617106957572932010-03-05T09:22:20.801+01:002010-03-05T09:22:20.801+01:00som en händelse stod en likadan rackare på bordet ...som en händelse stod en likadan rackare på bordet hemma hos oss...<br /><br />http://vinosapien.com/MyTastings?Wine=,1250<br /><br />gott som sagt, men smaklökarna börjar att gegga ihop av all sötmogen frukt, kraft och värme.<br />för min del gäller det att börja ransonera grenache-kickarna en aning.<br /><br />vi fick en liten tankeställare eftersom vi njöt ett par glas av detta innan vi gick loss på mont-olivet...<br /><br />http://vinosapien.com/MyTastings?Wine=1249<br /><br />eftersom våren börjar närma sig gäller det att ställa om från vinter-garderob (grenache etc) till lite lättare och friskare plagg...Vinosapiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-84991297295955710722010-03-04T22:49:31.623+01:002010-03-04T22:49:31.623+01:00Trösterikt! Die mit Tränen säen, werden mit Freude...Trösterikt! Die mit Tränen säen, werden mit Freuden ernten...anders wennerstrandhttp://nettareegioia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-10907700330048222312010-03-04T22:23:31.331+01:002010-03-04T22:23:31.331+01:00... och du kan ju vara säker på att få dricka en d...... och du kan ju vara säker på att få dricka en del nollsjuor i framtiden även om du går på föräldrapengar nu. Vad tusan skall vi annars ta med oss på BYOBs framåt 2013? ;-)Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-27048111732654139402010-03-04T22:20:41.915+01:002010-03-04T22:20:41.915+01:00Grenacheporr indeed. Jo tack, min plånbok har ocks...Grenacheporr indeed. Jo tack, min plånbok har också märkt att nollsjuorna står som spön i backen i släppen för närvarande. Som tur är kan jag inte köa ;-)Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-76969477723337648672010-03-04T22:09:48.815+01:002010-03-04T22:09:48.815+01:00Tack för en fin genomgång - men jag har inte RÅD h...Tack för en fin genomgång - men jag har inte RÅD har jag ju sagt... Det är inte lätt att kliva av tåget när Vaucluse får till en sådan årgång, och det blir inte lättare av att läsa grenacheporr på den här nivån. Jag stod till och med och höll i en Mont-Olivet häromdagen...<br /><br />Thomas, husvertikal <a href="http://nettareegioia.wordpress.com/2008/03/24/vertikal-clos-du-mont-olivet-1980-2005/" rel="nofollow">här</a> för lite bakgrundsläsning.anders wennerstrandhttp://nettareegioia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-8576378174239486832010-03-04T21:43:04.706+01:002010-03-04T21:43:04.706+01:00Prova absolut, och se vad du tycker. Men jag hoppa...Prova absolut, och se vad du tycker. Men jag hoppas inte vinet tar slut ännu. Dessutom undrar jag om alla 1200 flaskor verkligen passerat butikerna ännu. Det får gärna komma en laddning till, som med Bosquet des Papes där det nu återigen finns ganska gott om flaskor.<br /><br />Det här var mitt första smakprov av Mont-Olivet, bara läst en massa positivt om producenten tidigare. Nollnollan borde vara helt drickmogen, men rimligen hänga med ett litet tag till. Någon som köpt och smakat?Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-65913020864104588352010-03-04T21:28:18.201+01:002010-03-04T21:28:18.201+01:00Sådärja. Om saldot på SB i Stockholm är mer än 2 (...Sådärja. Om saldot på SB i Stockholm är mer än 2 (svinn) kl 1800 så äter jag upp min hatt. Jag har oxå tvekat och funderat men nu så måste väl jag oxå prova och då lockar ju även 00an. Provat tdigare årgångar av Mont-Olivet?Thomasnoreply@blogger.com