tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post714586352509111544..comments2023-05-10T15:53:12.377+02:00Comments on Le Francophile: 2004 Château Grand-Puy-LacosteFrankofilenhttp://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-73372947526265614802008-02-10T21:07:00.000+01:002008-02-10T21:07:00.000+01:00Tavastgatan,jo GPL får en ny chans vad detlider. C...Tavastgatan,<BR/>jo GPL får en ny chans vad detlider. Carbonnieux är skumt - första flaskan vi drack var riktigt schysst Bordeaux för 200 spänn - andra flaskan en rejäl besvikelse. Illavarslande om du haft samma upplevelse. Men även där får vinet bekänna färg igen i framtiden. Nollfemmorna ja, det kan vi väl ta när det börjar dra ihop sig ;-) Fast lyckligtvis har ju inte monopolet köpt alla flaskor till priser ett par tre gånger över marknadspriset för primörerna, bara första cru - och dem får iallafall jag ändå strunta i av rent ekonomiska skäl.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-7275581378511538672008-02-10T20:02:00.000+01:002008-02-10T20:02:00.000+01:00Trist på GPL:en! Hoppas du har fler, själv fick ja...Trist på GPL:en! Hoppas du har fler, själv fick jag inga i primörsläppet. Annat än monetärt går den ju inte att ersätta med likvärdig bordeaux från SB. För 325 kr får man ju i ärlighetens namn inte mycket av det som finns tillgängligt i hyllorna. Hade en liknande upplevelse som din av Carbonnieux 04, vilket gjorde att jag backade på min beställda låda. Men den handfull 04or jag testat har överlag varit mycket bra och prisvärdheten ska vi bara inte tala om – jämför med kommande 05or.Tavastgatanhttps://www.blogger.com/profile/11271104516390983573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-12335376021423407172008-02-10T13:01:00.000+01:002008-02-10T13:01:00.000+01:00Visst låter det som att flaskan måste vara dålig n...Visst låter det som att flaskan måste vara dålig när man läser vad proffsen tyckt. Men jag blev ändå osäker - jag kände ingen för mig typisk TCA-doft, samtidigt som lite ammoniak/grispiss kan förekomma ibland, tex i både Carbonnieux och Smith Haut Lafite hyfsat nyligen utan att de flaskorna var dåliga. Jag vågade inte direkt skrika kork, men frågan är vad som kan vara fel annars. Vi får se ikväll.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-42532501344973611442008-02-10T11:52:00.000+01:002008-02-10T11:52:00.000+01:00Vi har inte öppnat någon 04:a på ett tag, men vi k...Vi har inte öppnat någon 04:a på ett tag, men vi känner igen den Ch Belgrave du beskriver. Din hemska Grand-Puy-Lacoste måste väl ändå vara en representant för något annat än ett vin i en ordinär tunnel? Slutna, stumma viner, ja, men snipigt grispiss? Så här säger Tanzer i juni 2007: <BR/><BR/><I>Ripe aromas of plum, leather, chocolate and mellow nutty oak; can't match the 2005 or 2006 for lift. Then supple, sweet and accessible, with ripe but cooler flavors framed by harmonious acidity. Not a particularly powerful or structured wine but the tannins are suave and the finish offers good smoky persistence. This has turned out nicely.</I><BR/><BR/>och Parker (som går på tomgång här), från samma månad:<BR/><BR/><I>This excellent offering displays sweet black currant notes intermixed with notions of licorice, scorched earth, and spicy herbs. Medium-bodied and elegant with abundant fruit on the attack and mid-palate, and light to moderate tannin, it should drink well for 10-15 years.</I><BR/><BR/>och slutligen Suckling, som tyckte det var riktigt trevligt:<BR/><BR/><I>Subtle aromas of currant, berries and vanilla follow through to a full-bodied palate, with silky tannins and a long finish. Builds on the finish. Serious for the vintage. Best after 2010.</I><BR/><BR/>Dålig flaska? Eller har 8 månader gjort passabel claret till grispiss?Magnushttps://www.blogger.com/profile/06671445586966150037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-4895202849600607802008-02-10T11:08:00.000+01:002008-02-10T11:08:00.000+01:00Jag kan dessutom rapportera om en riktigt ogin fla...Jag kan dessutom rapportera om en riktigt ogin flaska 2004 Carbonnieux för några veckor sedan som inte på något sätt liknade den flaska vi druckit tidigare. Inte typiskt korkskadad, men strippad på frukt, orkade inte skriva om det.<BR/><BR/>Fast jag tänker snarare period av rejäl slutenhet - att vinerna håller många år till behöver man nog inte vara det minsta orolig för.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-83698903917489515492008-02-10T08:43:00.000+01:002008-02-10T08:43:00.000+01:00Hmm... Jag hade ju en otrevlig upplevelse av höste...Hmm... Jag hade ju en otrevlig upplevelse av höstens favorit Chateau La Tour de By 2004 häromdagen - låt oss innerligen hoppas att det inte är en kollektiv årgångskrasch i vardande! I så fall ligger dryga 40 flaskor och imploderar i vinkällaren as we speak - huga!konjärenhttps://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-8135925106692016312008-02-09T23:21:00.000+01:002008-02-09T23:21:00.000+01:00Asch , du vet väl att jag var snorig förut (i typ ...Asch , du vet väl att jag var snorig förut (i typ fyra veckor i sträck), men nu känns det bra mycket bättre. Jag är bara glad att jag inte smittade er. Näsborrarna har återhämtat sig fint med så gott som helt öppna spjäll igen känns det som (eller så är det skvätten Delamain Christmas Cognac som ångar upp dem). Vi håller bara tummarna att det håller en vecka till inför rymdresan. Det här var verkligen kasst på ett helt oväntat sätt - det måste vara något fel. Morgondagen får utvisa.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-45840036823690150532008-02-09T23:09:00.000+01:002008-02-09T23:09:00.000+01:00Ve och fasa, Antabus! Du sippar på ditt favoritvin...Ve och fasa, Antabus! Du sippar på ditt favoritvin och till och med det visar sig smaka för jävligt! Länge sen vi tänkte på medicinen ifråga, ikväll utlöste den en helt spontan skrattparoxysm:)) En mer rimlig förklaring är kanske att du håller på att bli förkyld igen, Franko. Då är det sällan kul med vin...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.com