tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post8837880227947182154..comments2023-05-10T15:53:12.377+02:00Comments on Le Francophile: 2004 Noguerals AbellarsFrankofilenhttp://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-17161099785323701192008-10-03T23:49:00.000+02:002008-10-03T23:49:00.000+02:00Eftersom produktionen är såpass liten skulle jag t...Eftersom produktionen är såpass liten skulle jag tro att allt buteljeras på samma gång och får samma lotnr. Dvs samma som årgången.<BR/><BR/>Att priset har gått ner i år beror dels på att producenten valde att ge oss ett bättre pris. I övriga världen är priset oförändrat såvitt jag vet.tempranillo.sehttps://www.blogger.com/profile/17255490413906294786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-87395094972419694872008-08-11T16:54:00.000+02:002008-08-11T16:54:00.000+02:00Hur kul är inte konspirationsteorier? Roligast kan...Hur kul är inte konspirationsteorier? <BR/>Roligast kanske om man inte kollar dem alltför noga. På de 05:or jag just köpt står inget om nån lot - men den stora bakre etiketten finns med, ej så på 04:an. På min enda kvarvarande 04:a står däremot "lot 04".<BR/>Däremot kan man ju fundera över att ett vin får 96p 2004 kostar 196pix, medan årgången efter som ska vara klart bättre kostar blott 172 pix.<BR/>Hmm.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-31103201889512636132008-08-04T15:22:00.000+02:002008-08-04T15:22:00.000+02:00Jag blev nyfiken och sprang och kollade min enda 0...Jag blev nyfiken och sprang och kollade min enda 04:a och såg att hela bakre stora ettiketten är borta(!). Har nog trott att det bara ska vara den smala lilla ettiketten där bak tills jag såg på mina 05or att ettiketten där det står vilken lot det är faktiskt helt saknas på min kvarvarande 04a. Konspiration! :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-85339854270985069402008-06-30T00:12:00.000+02:002008-06-30T00:12:00.000+02:00Hmmm, intressant med lite konspirationsteorier om ...Hmmm, intressant med lite konspirationsteorier om olika batchar. På min rätt hårda skala skulle jag ge kanske 88-90 poäng vilket är helt ok för insatsen. Vi får väl se hur nollfemman är...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-29366653409298043952008-06-29T22:15:00.000+02:002008-06-29T22:15:00.000+02:00Kanske lite sent att kommentera detta inlägg nu me...Kanske lite sent att kommentera detta inlägg nu men jag kan inte låta bli. Kommer ihåg när jag läste listan med vinerna i maj släppet och noterade att Millar gett 96 poäng. Klart man blir intresserad. Köpte faktiskt 20 flaskor och provade en kvällen efter släppet. Måste erkänna att jag blev mycket tveksam efter den upplevelsen. Provade nästa flaska veckan efter och på måndagen lämnade jag tillbaks resterande 18 flaskor. Antingen har Jay varit onykter, eller vilket jag tror, har han provat från en annan batch. Noterade på mina flaskor att det stod något om lot 3 (eller var det 4?) och just denna variation i buteljering tror jag är ett större problem än vad som är känt. För mig når vinet knappt 90-92 poäng och är i sig ganska okej men 96 poäng? Något stämmer inte med detta vin. Ska prova 2005an när den dyker upp och det ska bli spännande.Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-77492293561662615352008-06-26T00:23:00.000+02:002008-06-26T00:23:00.000+02:00Det verkar nu också vara klart att nollfemman som ...Det verkar nu också vara klart att nollfemman som Michel tipsade om ovan kommer i augustisläppet. Kanke något att lägga undan ett par år?Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-44771441675560841642008-06-25T17:09:00.000+02:002008-06-25T17:09:00.000+02:00Jaha, fjäderboa är kul att ta på sig. Dricka poäng...Jaha, fjäderboa är kul att ta på sig. Dricka poäng också.<BR/>Jag prövade till grillad lammstek i skivor med lite ugnsrostade grönsaker och det funkade. Tyckte dock att en manchego for after lyfte vinet ett snäpp.<BR/>Som sagt, duktigt mineraliskt, men jag tycker också att det känns som att det kommer att vinna på att på få vila något år eller tre. Tyckte att smakerna än så länge bara övervägde förlovning och äktenskap, och kom liksom lite huller om buller i olika skikt.<BR/>Har nu bara en flaska kvar, blir lite sugen på att köpa någon flaska eller två till för att se vad som händer på fem, sex år.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-43673686835370258322008-05-26T10:07:00.000+02:002008-05-26T10:07:00.000+02:00Både till maten (ryggbiff med rotsaker, sötpotatis...Både till maten (ryggbiff med rotsaker, sötpotatis, örter och färskost) och till ostbrickan. Liksom på egen hand efter maten. Ost är ingen dum matchning, men jag tyckte det funkade till köttet också.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-84381371995964798062008-05-26T10:02:00.000+02:002008-05-26T10:02:00.000+02:00Drack ni det på egen hand eller tillsammans med nå...Drack ni det på egen hand eller tillsammans med något?<BR/>Jag får känslan av att en manchego skulle möta upp det där lite syltiga, eller?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-69382974466361385412008-05-25T13:13:00.000+02:002008-05-25T13:13:00.000+02:00Helt klart är 2005 en fantastisk årgång i Priorat,...Helt klart är 2005 en fantastisk årgång i Priorat, och i stort sett i hela Spanien. På mina senaste resor till Toro, Ribera del Duero och Rioja har detta framgått med stor tydlighet.<BR/><BR/>Jag vill också hålla med dig om att priset på Abellars är fyndmässigt. Det finns ett fåtal bra billiga prioratviner, detta är helt klart ett av de bästa. Scala Dei gör också bra billigt, liksom Torres (Salmos, något lättare i stilen, men med fin terroir) och Les Terrasses från Alvaro Palacios. Årgång 2005 finns nog tillgänlig nu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-23407572741596981322008-05-25T09:46:00.000+02:002008-05-25T09:46:00.000+02:00Tack för infon, Michel. Jag har såklart läst dina ...Tack för infon, Michel. Jag har såklart läst dina Prioratartiklar. Vad jag förstod från din årgångsguide verkar även 2005 bli en lysande årgång i stort. Med tanke på prisbilden i appellationen med svårbrukade branta vingårdar och låga skördeuttag får man väl säga att priset på det här vinet är klart fyndmässigt. Ett av få viner från Priorat i samma prisklass vi druckit är Scala Dei Crianza årgång 2000 eller möjligen 2001. Abellars tycker jag var klart bättre.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4227108012017389781.post-10967024698322045912008-05-25T02:01:00.000+02:002008-05-25T02:01:00.000+02:00Priorat är ett av mina alla specialområden. Jg hål...Priorat är ett av mina alla specialområden. Jg håller nog med dig i stort sett i alla dina kloka kommentarer. Jag har rest i Priorat säkert 10 gånger, och provat bortåt tusen viner - det är som nämt ett av mina områden - och jag kan inte annat än att hålla med Frankofilen om att här bjuds en god portion på mineral. Detta är också just distriktets absoluta signum. Inget mineral = dålig tolkning av terroir. <BR/>Dock kan man ifrågasätta Millers poängsättning. Vinet är helt klart mycket bra och stiltypiskt, men det borde rimligen hamna på något kring 90-93 poäng som mest. Årgång 2005, som kommer till hösten, är dock snäppet bättre. <BR/><BR/>skål!Anonymousnoreply@blogger.com