söndag 10 februari 2013

2009 Passopisciaro


Goda grejer det här, i en rödlätt burgundisk stil. Jordgubbarna får sällskap av några maraschinokörsbär, och så kött, tobak, gröna örter och blommor. Slank munkänsla med fina syror, men skall man komma med någon invändning så känns vinet lite ungkartigt och klingar aningen ihåligt. Sannolikt fyller det ut en smula med lite mer tid på rygg. Och det går absolut inte att gnälla på vulkanmineralerna i eftersmaken, riktigt läckert. Ett snyggt bygge signerat Andrea Franchetti som man gärna dricker igen (91)

PS. Nyhet nu i februari, gott om flaskor kvar.

4 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Det där var min första bekantskap med Etna, den o Cornelissen. Ingen dum introduktion. Visste inte att Passopisciaro släppts på SB.

Italienska viner sa...

Inte jag heller! Måste provas, får skicka frugan att hämta. ;)

/Patrik

Frankofilen sa...

Seså, iväg till monopolet med er bara ;)

StefanAkiko sa...

Gillade verkligen 2006:an och har nu genast fått siktet inställt på iaf EN ny Passopisciaro nästa vända i Sverige.