lördag 17 oktober 2015

2002 Château Clerc Milon


Det är väl ungefär så här man vill ha sin Bordeaux? Slank och i drickfönstret, en klockren matspelare? 2002 Clerc Milon bjuder på en så klassisk doft att man kan skriva noteringar i sömnen. Ni vet, blyerts och cigarrlåda och hela konkarongen. Men det är en fin doft, rätt komplex faktiskt, där cassisfrukten har fått ett litet angenämt drag av mognadssötma. Och tanninerna har till stor del smält undan i den slanka, torra smaken. Visst finns ett litet årgångstypiskt, ogint grönt drag, men det saknas verkligen inte frukt. Den lilla ekbeskan är heller inget stort problem till lite protein och fett. Funkar att dricka nu, men lär hålla länge till. Sanslös lagringspotential i de här grejerna. Gott gammeldags vin.

PS. Var tvungen att kolla tillbaka på förra gången vi drack vinet, för mer än åtta år sedan när både jag och vinbloggosfären var mer naiva och rosenkindade. Nu är det främst på Instagram diskussionen förs, bloggosfären känns stendöd. Men det tar ungefär lika lång tid att skriva en sådan här kort post, och till skillnad från Instagram är det lätt att gå tillbaka och se vad man tyckte om vinerna. Jag gillar det här formatet, för egen del.

6 kommentarer:

Anonym sa...

(A): helt klart gillas detta format....

Kayaker sa...

Heja! Tacka vet jg bloggar! :)

Finare Vinare sa...

Clerc Milon funkar typ alltid! På Winefinders Bordeaux-uppvisning här häromsistens var det helt outstanding vad gäller elegans och finess i aromatiken.

Apropå bloggar, varför inte notera på CellarTracker? Har väl ungefär samma funktion, plus att det kommer till nytta för så många fler...

Unknown sa...

Både du och FV skriver utmärkt svenska, som gör sig mycket bra i blogg-formatet. Instagram passar oss med begränsade språkliga gåvor... Men vad som är roligast är väl en smakfråga.

Anonym sa...

Visst håller dessa "gammeldags" bdx bra länge, och Clerc är pålitligt (2006 är klockren). Uppskattar även dessa korta noteringar i bloggformat. Faktiskt det allra roligaste att läsa! Ska försöka bättra mig själv också... Ha det fint! // Peter (Vintresserad)

Henrik sa...

Räknar med att du tar en för laget, dvs mig, och knäcker en 2005 av den här inom ett par år så jag får reda på när det är dags att ploppa.