lördag 7 april 2007

2003 Guigal Crozes-Hermitage

Påskaftonens lammstek späckad med vitlök och rosmarin tycker jag kräver Rhôneviner. Först ut är denna Crozes-Hermitage från l'année de la canicule som vi tidigare tyckt bra om.
Första intrycket är dock ganska blygt om än angenämt, det doftar röda bär, lakrits och kryddor, vitpeppar, lagerblad, lite jord och rök. I munnen är vinet ganska slankt och inte alls så präglat av den varma årgången som jag minns det. Det har lugnat ned sig betydligt och känns mindre primärt och mer allmänt vinöst. Smaken som är ganska kort är behaglig men på det hela taget en liten besvikelse jämfört med förra sommaren då vi provade för första gången. Guigal är visserligen känd för sin stora flaskvariation i dessa storvolymsviner men frågan är om inte vinet börjar gå in i den så förtretliga Syrahtunneln? Eller så kanske våra gommar inte var i form efter Sauternesen.

Inga kommentarer: