Vi börjar med brunch i form av dim sum på älsklingsstället Yank Sing...
Shanghai dumplings, min absoluta favorit... Försiktig med pinnarna, det är varm soppa inuti...
...krabbklo och räkor, allt friterat... what's not to like? Häll på lite sötsur sås...
...lite potstickers...
...och lite pekinganka...
Spring Rolls med räkor...
Puh, nu behövs en promenad. Idag är det Sunday Streets-dag nere i Mission...
Någon gång per månad stängs en gata av för biltrafik, idag är det delar av Valencia och 24th St.
Rena folkfesten med massor av livemusik på gatan...
Sedan en joggingtur upp på Twin Peaks. Strålande sol och ingen dimma = massor av turister i bilar och bussar. Som jag såg ut efter att ha stretat uppför de branta backarna i galen motvind trodde de säkert att jag dragit mig upp med överkäken längs östsidan... Men det går lätt nedför.
Nä, nu börjar det bli dags för lite kvällsmat. Dags att sparka igång grillen...
Nä, nu börjar det bli dags för lite kvällsmat. Dags att sparka igång grillen...
...och korka upp lite vin...
2009 La Jota Howell Mountain Cab Sauvignon har en helt underbar, öppen, rent explosiv doft direkt ur flaska. Blommor, barrskog, tobak, blodigt kött och jord tillsammans med skinande ren, mörk, småbärig bergsfrukt. Här sitter verkligen frukt och fat ihop på ett strålande vis. Smaken har ett härligt djup och en ordentlig mineralisk struktur även om den yppiga frukten gör sitt bästa för att smörja loss tungan från gommen. Vinet är förstås riktigt ungt, men med så mycket på plats att man får stor njutning redan nu precis som säkert om både tio och tjugo år. Howell Mountan är verkligen da shit.... $60 (93-94+)
7 kommentarer:
Du får nog flytta till SF för att undvika alltför bestående men i framtiden ;-)
Låter lovande med La Jota! Har 3 flaskor liggande hemma, men har inte vågat mig på någon av dem ännu. Kul att följa resan här på bloggen. Det är inte utan att jag blir sugen på att boka första bästa biljett :)
Japp, funderar på hur man enklast emigrerar och bibehåller ett fungerande vardags- och yrkesliv...
Men nu flyttar ju svågern och svägerskan till Manhattan inom kort så då lär ju östkusten locka. För att inte tala om hur mycket jag ser fram mot svensk november ;-)
Edvard - go west young man...
Toppklass frankofilen! Birk
Nej dra åt skogen vilken marmorering... vad är det för kött??
Det är en gräsuppfödd, antibiotikafri New York Strip Loin, alltså typ ryggbiff. Sinnessjuk kvalitet för sådär $10-12/lb. Man blir lite ledsen när man jämför med motsvarande styckdelar av svenskt kött på Daglivs för sådär dubbla priset per kg...
Skicka en kommentar