Först ut är forne Beringer-vinmakaren Ed Sbragia och hans egna 2009 Dry Creek Cab Sauvignon Andolsen Vineyard. Det här är rätt mörka grejer med massor av lakrits, läder, kåda, tobak, menthol och violer över svarta vinbär och körsbär. Fin mintig, örtig höjd här! Smaken rullar ut en skön heltäckningsmatta av frukt samtidigt som syrorna är förvånansvärt friska och saftiga. Jag trodde Dry Creek Valley var ett riktigt varmt och torrt ställe, men här finns inga balansproblem alls, bara hyfsat uppskruvad volym. Lång, god efterglöd utan brännande hetta. Skönt steak wine, bravo! $35 (91-92)
Clos du Val 2009 Napa Valley Cab Sauvignon är ett helt annat djur. Det här vinet brukar dyka upp på Systemet men jag har aldrig köpt det tidigare. Vinet är oerhört snällt mot frankofila smaklökar och tjusar större delen av bordet (som mest är vana att dricka Bordeaux) trots sin billigare prislapp. Stilen får betecknas som ganska gammeldags med massor av jord och grön paprika tillsammans med svarta vinbär och tobak. Här får man lite bitterljuva tanniner som dock är en barnlek att avväpna om man som jag gillar ung Bordeaux. Allt som allt en lite tillbakablickande Napa Cab som är väldigt god att bara dricka även om den kanske saknar lite djup. $25 (89)
4 kommentarer:
du inspirerade mej till att beställa en Clos Du Val 2008! (c:
Anders
Se där, hade ingen koll på att den låg i BS. Återkom gärna med rapport om hur nollåttan landade.
det stod 2008 på hemsidan men 2009 levererades..
Anders
Hunnit smaka? Vad tyckte du?
Skicka en kommentar