onsdag 20 juni 2007

2004 Le Clos de Caveau Vacqueyras

Det här vinet har jag skrivit om förut, men det gör en aldrig besviken. Vi jobbar oss igenom en låda och är nu nere på de sista sex flaskorna. För mig är det här precis allt man vill ha i ett sydrhônskt vin: härlig Grenache-körsbärsfrukt med en stadig (30%) del Syrah som ryggrad, peppar, björnbär och rejäla doser garrigue: timjan, rosmarin, lavendel, mejram. Fylligt och kryddigt med god eftersmak men inga russintoner eller alkoholhetta. Visst, det finns viner som har större frukt, mer komplexitet, längre eftersmak, men det här vinet är så underbart gott att dricka nu, och det passar fantastiskt till mat, ikväll vår vanliga helstekta kyckling gniden med herbes de Provence, färsk basilika, citron och vitlök, tillagad med potatisklyftor och auberginebitar. Grattis alla Säfflebor, ni har fortfarande chansen, vi andra får hoppas att vinet kommer tillbaka i ny årgång.

Inga kommentarer: