fredag 13 juli 2007
2006 Tavel La Combe D'Or
Till en ytterst kärleksfullt tillagad Bouillabaisse på färska blåmusslor, tigerräkor, havskatt och rödtunga med hemkörd rouille och egenbakad baguette de campagne provar vi den andra av de två Tavel som finns på SB i år. Efter all bakning, hackning, sjudning och silning blir man nästan provocerad av detta vins enkelhet. Färgen är rosa åt det orangea hållet. Doften är stum, liten och ganska tråkig med lite röda bär och ett uns mineralitet. I munnen är vinet vattnigt, fruktsnålt med antydan av alkoholhetta och ett malörtsbittert slut. Den 54-kronors Puycheric vi använt i matlagningen är klart att föredra; den är visserligen också vattnig och förtvivlat enkel men har iallafall lite hederlig ung frukt och stuns. Dålig flaska tänker ni, kanske korkad, och visst man kan misstänka det om det inte vore så att man inte ens använt naturkork för förslutning och om det inte vore så att jag hade precis samma upplevelse med 2005:an som inköptes i Frankrike och dracks med mina föräldrar förra sommaren. Då var eländet åtminstone 50 spänn billigare. Läser man det finstilta på etiketten ser man att négocianten som buteljerat detta vin återfinns i Beaune av alla ställen. Håll dig till Bourgogne! Hur kunde det här passera bolagets smakpanel när det finns så mycket godare Tavel?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar