fredag 28 augusti 2015

2012 Long Shadows Cabernet Sauvignon Feather


Skall man snacka om flygande vinmakare kan man inkludera Randy Dunn. Visserligen sägs han inte gärna lämna sitt älskade Howell Mountain, men sedan Long Shadows lyckades övertala honom att göra en cabbe åt dem rattar han gärna det egna planet upp till Washington med jämna mellanrum. Jag har varit riktigt nyfiken på att smaka, kul att vinet letat sig in i beställningssortimentet.

2012 Feather är förstås vanvettigt ungt, men med en rejäl luftning kan man ändå skönja vad vinet har att bjuda. Cabernet i kubik, med saftig cassis, paprika, cederträ och en lite smådammig känsla. Fat också förstås, med en rejäl dos mörk choklad i svansen som även rymmer lite värme, men samtidigt bra syror och en mjuk plyschmatta av tanniner.

Helhetsintrycket känns en smula varmare än grejerna Dunn gör däruppe på berget, och jag saknar mineralerna och skogigheten - bergskaraktären om man så vill. Det här är ett välgjort vin, mer än gott till kvällens entrecôte, även om det inte riktigt träffar mitt i prick. Det vore väldigt kul att dricka igen om sådär dryga fem år när det säkert visar sig bättre, men jag tvekar ändå att köpa fler flaskor. Mycket vin därute...


Inga kommentarer: