fredag 23 februari 2007

2004 Seghesio Sonoma Zinfandel

Efter en jobbig arbetsvecka lagar K kycklingklubbor marinerade i turkisk yoghurt, vitlök och Herbes de Provence. Ibland längtar man bara efter okomplicerad frukt och följaktligen öppnar vi en 2004 Seghesio Sonoma Zinfandel. Mörkrött, varmt, björnbärs- och körsbärsfruktigt med typiska peppriga toner utan besvärande alkoholhetta trots sina modiga 15% alkohol. Serverades något sval. Ingen längd att tala om och 2002:an var nog i ärlighetens namn bättre men absolut en av systemets bättre Zinfandel under 200 kr. Lagom att ha en flaska hemma för jämnan när andan faller på men inget att lagra. Sista glasen dracks till några bitar Pont L'Évêque, Chaumes, Coulommiers, Münster och Bleu des Dombes vilket eventuella portvinstoner tjänade på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta är helt klart ett favoritvin. Men försök få tag på Seghesios övriga Fandlar, tex Cortina. De har även ett par grymma från Rockpile.