söndag 22 april 2012

2007 Walter Hansel Pinot Noir The North Slope Vineyard

Nej, usch vad gnälligt det blev i förra posten. Det är mycket roligare när man kan hylla ett vin, som kvällens. Hansels 2009 PN North Slope befinner sig i en härlig fas just nu med en fantastisk drickbarhet. Det känns som hela rummet antar en varmröd färg när man sticker nosen i kupan. Här minglar jordgubbar, granatäpplen och röda körsbär med massor av undervegetation och lite nyklippta örter, samtidigt som faten lägger ut en underbar ton av bakkryddor och lite kakaopulver. Doften formligen kryllar av sensuell, köttig pinositet och smaken är lustfylld, öppen och snudd på krämig, men ändå ypperligt balanserad med milda, fräscha apelsinsyror och en total avsaknad av alkoholhetta. Eftersmaken glöder kvar en lång stund med lakrits och blodapelsiner. En härlig Cali pinot som sitter som en smäck till hemlagade hamburgare. (92-93)

PS. Ser på Vinunics hemsida att de senaste årgångarna endast ligger i restaurangsortimentet. Vafan?

4 kommentarer:

CAFÉ ROTSUNDA sa...

Kul att du är så förtjust i Hansel, jag gillar dem skarp sedan jag provade dem första gången för kanske sju år sedan. Jag köpte en hel den 2002, 2003 och 2004 som fortfarande dricks riktigt bra.

Stephen Hansel skulle lätt kunna sälja vinerna till det dubbla priset, de är väldigt hyllade och omtyckta i Kalifornien, men vill hellre sälja dem till lägre pris för att så många som möjligt ska kunna njuta av dem.
Dessutom behöver han inte pengar, han är den största bilhandlaren i Sonoma. *ler*

Frankofilen sa...

Ursköna grejer. Frågan är om man skulle försöka göra ett besök. Sommarens kalifornientripp är äntligen bokad...

CAFÉ ROTSUNDA sa...

När åker du? Jag är där ett par gånger i sommar ...

Anonym sa...

Finns på rea i cph hos Ludvig Björn "bara" 299 DKK /dansken