tisdag 20 maj 2014

2011 Philippe Bornard Trousseau Le Ginglet


Hoppsan, vad hände här? Man hade kunnat tro att en druva som trousseau snarast skulle må bra av ett lite varmare år i Jura. Nollnian verkar ju till exempel ha landat riktigt bra med en utväxling på rent av årsbästanivå. Men tyvärr, det här fungerar inte riktigt för mig.

Fast det är inga större fel på doften. Inte så märkvärdiga grejer, men rätt skön sniff. Charmig rödfrukt med inslag av citrus, örter, lakrits och lite blommor. Försiktiga, lantliga drag av bondgård vill visst också med på tåget. Det finns ett litet volatilt stick som säkert kan störa somliga, men det lägger sig efter en stund.

Problemet är smaken. Skärpedragningen känns oskarp, med låga syror och en rätt fluffig och tvålig munkänsla utan spets. Tyngd är väl knappast vad man vill ha i sin trousseau. I svansen finns en liten störande beska i den för övrigt rätt korta eftersmaken.

Nja... jag hade högre förväntningar. Provar gärna andra viner och årgångar från Philippe Bornard, men det här ger ingen vidare mersmak. Synd.

4 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Elvan klappade igenom helt på Robersonprovningen tidigare i våras... långtifrån köpläge... och nollnian som var så fin...

Vi får hoppas det blir bättre med ny säsong och nya deltagare i tv:

www.m6.fr/emission-l_amour_est_dans_le_pre/videos/11239766-le_portrait_de_philippe.html

Lessrof sa...

Märkligt. Det var samma med Ploussard 2011
http://lessrof.blogspot.it/2012/12/philippe-bornard-ploussard-point-barre.html
Tror också att han var alltför koncentrerad på sitt deltagande i "Bonde söker fru"

Frankofilen sa...

Verkar klokast att skippa dokusåporna om man vill göra bra vin...

Arvid sa...

Jag verkar ha varit ensam om att ha bra erfarenheter av Bornards 11:or. Drack Garde Corps (Trousseau) förra hösten och jag tyckte den var fenomenal.