lördag 9 juni 2012

2006 Clarendon Hills Grenache Onkaparinga


Jag är sugen på något gott och maffigt. Det känns tryggt att ta rygg på mästerhedonisten Punkarn, som inte tycks klara sig längre än några månader utan att korka upp något från Clarendon Hills.

Med tidigare positiva upplevelser av det här vinet i hyfsat färskt minne är förstås förväntningarna ganska höga, men Roman Bratasiuk levererar ännu en gång. Och som han levererar! Doften har ett härligt sug med massor av körsbär och hallonsylt, lakrits, tobak och örter. Både blommor och kött, och så fint infattande, aningen rökiga fattoner med mjölkchoklad och lite kola. Det här är faktiskt helt underbart med sin flödande rena grenachefrukt och sin täta men ändå välbalanserade smak. Jag har inga problem alls med hetta eller tyngd; hela bygget är så vansinnigt stiligt ihopsnickrat med sköna syror och en sömlös övergång till den långa, nästan krämiga eftersmaken. Som en målsökande missil rakt in i njutningscentrum. Måste köpa fler sådana här aussies.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer 36st i Juli i BS, dock av 2005

Winepunker sa...

Ja jävlar vad bra Clarendon Hills är just nu, Onkaparinga har kanske seglat upp som den riktiga favoriten i portföljen, så omedelbar, så läcker, bara så djävla god!