söndag 3 juni 2012

2010 Domaine de la Pépière Muscadet


Muscadet + ostron = sant. På egen hand är Marc Olliviers 2010 Muscadet inte jättemärkvärdig. Visst, doften är ganska fin men kanske en smula enkel med vattenmelon, äpplen, bubbelgum och en liten strimma grönt. Jag tycker nollnian var bättre. Men det är när vinet får tampas med ett dussin nyöppnade mollusker från Utah Beach som det verkligen kommer till sin rätt. Plötsligt kliver dragen av atlantsälta fram på allvar, och i munnen väntar en himmelsk matchning. Sköna syror, citrusfriskhet, knastriga mineraler. Och vips tittar solen fram för en kort stund efter några dagars hällregn och permafrost. Så enkelt det kan vara... (86-87)

PS. Privatimport via Vinik. Typ hundra spänn. Det är nog 2011 som gäller nu.

1 kommentar:

Finare Vinare sa...

Låter mums. Frågan är om inte 2011 Clos des Briords är den bästa versionen hittills. Riktigt lång och sprattlande mineralisk...