torsdag 3 januari 2013

2009 Felton Road Chardonnay Block 2


Lokala Konsum rear ut överblivna nyårshumrar, och vi har knappt ätit något annat de senaste dagarna. Idag kokar vi fond på skalen och slänger ihop en risotto. Mot slutet rör vi i försvarliga mängder smör tillsammans med skurna bitar av en hel hummer, och så några halstrade pilgrimsmusslor vid sidan av för säkerhets skull. I glasen landar Felton Roads 2009 Block 2 Chardonnay och det mina vänner, sitter som den berömda smäcken. 

Här får man en välavvägd fatbehandling och en generös frukt med precis rätta mängden tropiska inslag bland citrusfrukterna. Snygg skärpa, bra syror och steniga, skaldjursaktiga mineraltoner. Gott och balanserat,  med viss elegans. Respect to the Kiwis! (92) 

2 kommentarer:

JW sa...

Synd att vi missade det här vinet, hoppas 2011:an är lika bra...
Mmm, hummer; Efter att ha läst det här inlägget ser jag framför mig hur ni käkar hummer på frukostmackan och barnen klagar "inte hummer idag igen.."

Skickar med ett sent gott nytt år till dig och familjen!

PS När jag läser och klickar mig igenom din årskrönika kommer jag till posten där ni provar 2002 Dominus och jag kan bara hålla med om dina intryck. Vi provade en
02:a till nyårsmiddagens biff Wellington och vinet levererade inte alls som förväntat. Kanske har mina preferenser förändrats? DS

Frankofilen sa...

Hummer och filmjölk - breakfast of Champions! ;-)

2002 Dominus var en fet besvikelse i somras. Både Parker och Galloni provade ju om vinet i våras och landade på 99 poäng, fast för egen del kändes det som att det nog inte är rätt tillfälle att dricka just nu. Skumt hur som helst. Jag låter sista flaskan ligga rätt länge tror jag.

Gott Nytt och god fortsättning till er också!