lördag 20 april 2013

2010 Brewer-Clifton Pinot Noir Sta. Rita Hills


2010 Brewer-Clifton Pinot Noir är klockren att bara korka upp och dricka. Vinmakare Greg Brewer har som vanligt fått ihop grejerna. Inte så mycket att gnälla om, om man inte har en massa vanföreställningar om att all pinot noir måste komma från Bourgogne vill säga. För att vi är i Kalifornien är uppenbart. Frukten har en härlig generositet, med lite antydningar av cola bakom hallonen, rabarberna och körsbären. Greg gillar att köra oavstjälkat, och visst finns en hel del kryddiga drag av kanel och undervegetation utöver kött och lakrits. Smaken är generös och öppen utan att tappa balansen, med fin apelsinkaraktär i syrorna och goda uppstagande tanniner. Alkoholen stör inte ett dugg. Inte stort, men fin njutning i vad som känns som en väldigt ursprungstypisk stil. Frågan är om det inte är dags att besöka Greg Brewer i sommar? (90-91)

4 kommentarer:

Carlo sa...

Totalt enig. En pinot noir man kan drikke "hinkvis". Måske ligger "storheden" i det umiddelbare og det rene ?

anders wennerstrand sa...

Trevligt. Vi drack deras Ashley's PN 2005 på Pubologi häromveckan och den var helt fenomenal. Perfekt balans, stort uttryck, lagom sekundär bredvid avspänd frukt, tanniner och stjälkar utmognade. Man kan tröttna på Melville och Diatom, men det är svårare med B-C.

Är ni på väg över i sommar igen alltså?

Frankofilen sa...

Vi skall på bröllop i Ojai, så det verkar dumt att inte svänga förbi Santa Barbara...

anders wennerstrand sa...

Det är synd om människorna...