lördag 11 januari 2014

Champagne och Howell Mountain

Dags att sparka igång ett nytt bloggår. Vi mjukstartar med vinbloggens minsta beståndsdel - smaknoteringar och några notes to self...


Köp fler! Jacquessons Cuvée no 736 är en riktigt god apéritif-champagne, i föredömlig salivframkallande stil. Skön nos av citrus, blommor, autolys och en gnutta fat-brioche. Slank munkänsla med intresseväckande spets och fin harmoni. Knastertorr och kritigt mineralisk, men inte det minsta snipig, bara helt enkelt jäkligt god. Sitter som en smäck till några snittar...


Låt ligga! Dunns 2007 Howell Mountain är visserligen ruggigt god redan nu efter några timmar i karaff, men kommer att bli ännu bättre med mognad. Stor och intensiv doft av cassis och körsbär, tillsammans med massor av tobak, kött, menthol och skog. Härlig bergskänsla här med ordentligt djup, en fast struktur, och glittrande mineralkaraktär. Intensiv aromatik och smak, men ändå en sval och fin helhetskänsla. Älskar Dunns tolkning av Cabernet, men som sagt...låt ligga för bästa utdelning.

3 kommentarer:

Gôut sa...

Håller med. 736 är kalas och väl värd att bunkra upp. Tänk vad man får för pengarna jämfört med de stora husens insteg.
I kategorin Napa Cab är jag helt såld på Forman. Rent och klart med mogen frukt och fin fräschör. Bra pris dessutom.
Gôut

Frankofilen sa...

Har du provat 2010 Forman?

Gôut sa...

Nix, inte än. Jag har för få flaskor för att unna mig ett sån't barnarov. Förväntningarna är ju dessvärre uppskruvade till 11.