söndag 16 augusti 2009

2006 Walter Hansel Chardonnay Cahill Lane Vineyard


Man skall följa sina infall, och vips så blir det crab cakes till förrätt. Hela familjen hjälps åt att pilla fram det trådiga köttet. Trots att krabban kommer från Irland och inte Chesapeake Bay eller amerikanska västkusten så känns en jänkare som ett bra val.

2006 Hansel Chardonnay Cahill Lane är som hämtad ur skolboken, kapitlet "ekad chardonnay". Massor av gul frukt, främst från tropiska breddgrader, tillsammans med citrus och så en rejäl dos vanilj på toppen. Lite köttig unknad och nästan ylliga mineraler fyller ut, och i skrivande stund har det tillkommit en del blommiga inslag som av liljekonvalj. Smaken är fyllig och avrundat smörig där den ganska rejäla tyngden balanseras av syrornas höjd. Eftersmaken går en hel del på kraft, där vaniljen och grapefrukten tyvärr får sällskap av ett litet genomslag av tyngande alkohol. Jag skulle vilja ha lite mer lätthet, men det är ändå ett riktigt snyggt hantverk. Precis som jag börjar förvänta mig av Walter Hansel Winery. (90)

2 kommentarer:

JW sa...

Tack för noteringen. Jag har beställt den här men ännu inte fått den. Har du provat "den andra" Walter Hansel Chardonnay som finns i BS?

Frankofilen sa...

Nope, det här var det första vita smakprovet från Hansel.