fredag 20 januari 2012

2007 Fontodi Vigna del SorboDet skrivs
väldigt lite om beroende på svenska vinbloggar. Kanske är det först när ens fix uteblir som man inser hur beroende man är? De senaste dagarna har varit en enda lång kall kalkonorgie med hjärtklappning och kallsvettningar. Det gick så långt att jag till och med var över hos grannen och frågade om han hade något hemma. Hade jag inte kunnat smyga åt mig lite på jobbet så vete katten hur det hade gått. Sällan har det väl känts så skönt att komma hem en fredagkväll och kunna konstatera att kranen står på.

Måtte vår internetuppkoppling aldrig gå sönder igen.

PS. Vinet då? Jo, det är det inga problem att klara sig utan en tid. Men ikväll blev det en ny påtitt av Fontodis 2007 Vigna del Sorbo. Samma sköna, rätt välmejkade upplevelse som senast med chokladdoppade körsbär, violer, cassis, tobak och té. Balansen är fullständigt klockren i en generös, smått hedonistisk skrud och ursprunget är snudd på övertydligt, men visst katten känns det att året var rätt varmt, inte minst i de aningen volatila övertonerna? Riktigt gott hur som helst, kanske allra mest lämpat för en rejäl bistecca fiorentina snarare än elegantare rätter. Sånt här vill man ha lite av i källaren, dags att fylla på. (92-93)

9 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Vi körde helt enkelt en entrecôte igår, och det är bara att gå ner på knä för det här vinet och hur det funkar till kött. Redan nu alltså, vi kommer garanterat att poppa fler flaskor under året som kommer. Framtiden får ses som en ren bonus!

lasse sa...

Ooo sometimes i get à feeling
Fontodi Panzanos stolthet Heja Dario Heja Panzano

Italienska viner sa...

Huh, raserad internetuppkoppling låter som en mardröm, min varmaste sympati och skönt att det ordnade upp sig. Fast det är väl priset man får betala för att bo på glesbygden! ;))

/Patrik

Henrik sa...

Glesbygd eller storstad, det verkar finnas hantverkare som är outsägligt skickliga på att klippa av fel sladd på båda ställena ...
Vad gäller vinet och fylla på så är SB:s saldo är på väg neråt i raketfart. Upptäckte som tur var detta i tid för att åtminstone få några smakprov. Det har alltid låtit förföriskt.

Italienska viner sa...

Not till själv: Ironi är FORTFARANDE hopplöst ute. :)

/Patrik

Henrik sa...

Ironi ute? Är du ironisk nu igen, IV? :-)

Frankofilen sa...

Ironi och sådant finlir känns irrelevant, jag tänker mig mer utlravåld med medeltida inslag mot Comhems bakdel eftersom eländet till internetuppkoppling lagt av IGEN sedan i måndags. Mrutt....

Italienska viner sa...

Aaah, "Comigen"! Då fattar jag. ;)

/Patrik

Henrik sa...

Aah,Comhem, se också till att dela ut ett par hundra rapp med pigeagestången på kundtjänstansvarigas fotsulor ...