torsdag 24 maj 2012

2010 Willi Bründlmayer Riesling HeiligensteinSmock! Willi Bründlmayers 2010 Heiligenstein träffar fullständigt klockrent. Aj, vilken skön riesling, det här är löjligt gott. Kristallklar med laserprecision i syrorna, fullpackad med extrakt och stenar men ändå så lätt och rensande, fortfarande med en gnutta sprits. Den långa, torra, mineraliska avslutningen förvandlar spottkörtlarna till rena sprinklersystemet. Visst finns lite ungdomliga drag av gröna äpplen och päron i nosen, men också massor av citrus, melon, krusbär, bikarbonat, underbara blommor och en vanvettigt vacker, smått rökig mineralkaraktär. Det här är faktiskt fullt begripligt redan nu även om vinet såklart har framtiden för sig också, vilket inte minst en underbar obloggad flaska av nollfemman visade i vintras.

Nyhet nu i maj, jag är glad att vi smakade redan nu medan flaskor finns kvar. Alla stentörstande rieslingskallar - det här vill ni inte missa. Vårpirr på flaska. (92+)

2 kommentarer:

Puteljen! sa...

Låter härligt! Det blev en omedelbar beställning...

Anonym sa...

Interessant, da jag skickade beställning sent igår kväll efter at have läst denna post var det 26 fl kvar, nu är det =0.