söndag 5 augusti 2012

2009 Walter Hansel PN Cuvée Alyce

Av någon anledning är det pinot noir som utövar störst dragningskraft på hyllorna just nu. Vi hugger en flaska av nya årgången från favoriten Hansel.


2009 Cuvée Alyce PN är en mörkfruktig rackare med hallon och körsbär tillsammans med kryddor, jord och kött. Riktigt mogen frukt här, mer så än jag är van vid hos Hansel. Vi ser till att hålla koll på serveringstemperaturen. Faten fyller på med lakrits, tobak och lite kakaopulver. Med luft öppnar doften upp ytterligare med tydligare drag av sous-bois, samtidigt som en massa blodapelsiner dyker upp i fruktkorgen.

Smaken är rätt stadig, samtidigt som det hela aldrig tippar över åt det tunga och jolmiga tack vare balansen från syrorna. Det finns ett fint djup i frukten, och alla blodapelsintoner i eftersmaken är urläckra. Vinet är riktigt saftigt och slinker ned i en rasande takt. I mitt tycke brukar North Slope Vineyard bjuda på lite mer av finstämda nyanser, men det här är ett charmtroll det är omöjligt att värja sig emot. Hansel gör mig aldrig besviken. $39 (91-92)

Inga kommentarer: