lördag 7 december 2013

2010 Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina


"Now is the best time in a generation to drink California wine."

Orden är saxade ut förordet till Jon Bonnés smått fantastiska bok "The New California Wine" som kom nu i november och som har agerat kvällslektyr den senaste tiden. Köp boken! Ni kommer att ha behållning av den oavsett om ni som jag blivit handlöst förälskade i Kaliforniens viner de senaste åren, eller om ni lever kvar i en förstockad villfarelse om vad Kaliforniska viner egentligen handlar om.

Jon Bonné kan nämligen skriva. Han bjuder på en fin exposé över delstatens historia, från pionjärerna till allt som gick snett i jakten på Big Flavor. Och förstås en översikt över alla nya, spännande producenter som kommit fram de senaste åren i den Nya Vågen.

Det här är som alla bra vinböcker en bok man blir törstig av. Vi korkar upp 2010 Radio-Coteau La Neblina. Precis som förra gången är det här alldeles underbart. Kristallklar rödfrukt, skogiga undertoner, ljusa kryddiga fattoner och den där underbara undflyende känslan av klockren pinosity. I munnen slankhet, bra syror, härlig längd, underbar balans. Ja, det här är inget annat än svingott. Älskar de här grejerna från Eric Sussman.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för boktipset, blir bra till jul. Vet ni om RC:s viner går att få tag på utöver alternativet privatimport/Vinopia? Det blir så rackarns dyrt den vägen.
Mvh
Erik

Frankofilen sa...

Bergman Vin i Danmark säljer RC, men slut just nu.

CAFÉ ROTSUNDA sa...

Jon Bonné kommer till Stockholm i vår, tillsammans med ett gäng från IPOB. Jag håller på och jobbar på det just nu - kan blir ett rätt skönt event, det är jag helt övertygat om. Alla vinmakare som jag har talat med om det här är så sjukt passionerade...

Frankofilen sa...

Wow, kul! Får man vara med? ;-)