söndag 9 september 2012

BYOB 8/9


Kvällens vin var utan tvekan 1992 Ridge Monte Bello med sin svala och bordeauxlika men ändå täta fruktkärna. Tätt följt av den sprittande unga, ofliltrerade, slanka Anthill Farms 2010 Campbell Ranch PN. En home run för Kalifornien, som så många gånger förut....

5 kommentarer:

Hammerhead sa...

Hur var Clericon? *nyfiken*

Frankofilen sa...

Hej!
Jo, en liten besvikelse även om den var god. Slängde in den flaskan med tanke på Gallonis oroande omprovning i våras, där han sänkte betyget från 95 till 89. Det är väl hårt tycker jag, framför allt smaken håller hög kvalitet med riktigt bra längd och massor av mineraler. Men doften kändes rätt knuten utan riktig höjd eller parfym. Rätt mycket fat också förstås, men de har ju Clerico dragit ned på de senaste årgångarna. Jag tror ändå på att lagra vinet fem år till, inga direkta mognadstoner ännu.

Hammerhead sa...

Ok, stort tack för svar!

Winepunker sa...

Franko, tack för en helkväll, skitkul!

Not när det gäller Clericon, jag provade just Ciabot Mentin Ginestra 1986 för ett halvår sedan, perfekt mogen med alla klassiska markörer på plats. Inget som kommer att bli bättre, men den kommer säkert att hålla en handfull år till. Jag skulle personligen avvakta med den här 2001:an _minst_ fem år till, troligen längre. Jag upplevde den som lite stum, bättre att låta den ligga till full mognad.

Frankofilen sa...

Galloni menade att vinet bara kunde gå utför härifrån, men jag håller med dig. Nästa flaska får vänta en bra stund.