tisdag 6 augusti 2013
2007 Bosquet des Papes Tradition
2007 Bosquet des Papes är öppen och generös, ett typexempel på appellationen med flödande kirschiga körsbär, garrigue, kryddor, tång och violer. Smaken smeksam med flödande frukt, bra syror och en skön värmeknorr i svansen. Total charm.
När vi återkommer till nollsjuorna efter några års bortvaro hajar man nästan till av hur generös frukten blev detta år. Det här är inget annat än svingott, 2007 i all sin prakt. Hur öppet och charmigt som helst utan tillstymmelse till bråk eller knepig period. Precis vad som fick mig att köpa de där flaskorna från första början. Inte så mycket utveckling ännu och lär hålla många år till, men man kan undra varför man skall lagra det här över huvud taget...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Ha ha, jag ställde fram en på slaktbänken i går. Skönt att få en lägesrapport på den här. Jag har sedan i våras provat St Preferts Classique, Boislauzons Tradition, Barroches Signature och Terroir samt Telegramme. Boislauzon tycker jag som du, gott nu, men borde bli bättre. St Prefert är gott nu, men ingen brådska. Signature skulle jag ligga på något år till, den var nästan bara frukt sist, god frukt, men inte så komplex. Har också nyligen klämt 05 och 06 BdP - de lirar de med. Nu är bara frågan vem som blir först med att klämma Pegau och gänget ... Apropå, har du inte klämt Pegau 2010 än? Snuskigt god i påskas, bästa unga Pegau jag druckit ...
Den där lådan Pégau åkte längst in långt bort från lystna blickar. Men jag börjar bli rätt sugen på att släpa fram den igen...
när ska man börja öppna 2009 av denna tro?
Anders
Det går nog bra nu. Drack nollnian i maj förra året. Öppen och generös som så många nollnior...
Käre Franko, ta fram en, nur ein, flaska ur lådan och skicka sedan in den igen. Lagring absolut, men jag tror att du skulle ångra att inte ha hunnit smaka den som ung ...
Den där värmeknorren i svansen låter ju klockren i sommarhettan:-)
Ingvar - absolut, allt handlar om vad man har på tallriken. Perfekt till grillat med lite rökig smak. Kolla bara på vad de har ägnat sig åt i århundranden i södra Frankrike, eller för den delen i Australien. BBQ, mate...
Skicka en kommentar