lördag 19 oktober 2013

2005 Mastroberardino Taurasi Radici RiservaAglianico hör ta mej katten till livets omistliga njutningar, kanske särskilt om den kommer från Mastroberardino. 2005 Taurasi Radici Riserva är förstås inget undantag. Den här årgången känns ovanligt tillgänglig, öppen och fin med lite begynnande mognadstoner av svamp och läder i den körsbärs- och tobakstonade doften. Vidare jord, te och blommig parfym. Skön sniff!

Det smakar riktigt bra, i en lite gammaldags och oerhört italiensk stil. Höga syror förstås, men också en tät och koncentrerad mitt och en fin ryggrad av tanniner. Lång, god avslutning med tobak och mineraler. Vinet står upp på ett lysande sätt till kvällens lammgryta, men förmår även att hålla intresset uppe på egen hand. Jag har tjatat mycket om Mastroberardino. Så glad att de fortsätter att göra sådana här grejer.

4 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Visst är nollfemman skön!

Vi matchar 07 Mastroberardini Taurasi mot 08 d'Angelo Canneto på måndagskvällens Giro d'Italia hos Munkisarna.

Piu Rosso sa...

Herlig Taurasi, helt enig!
Der er en lille men mærkbar stilforskel mellem normalen og riservaen, synes jeg - og med kun 3-4€ prisforskel, foretrækker jeg klart riservaerne.
Gad vide hvornår 06'erne er klar?
Vh Niels

Finare Vinare sa...

Instämmer Niels. Riservorna känns mer komplexa och traditionella. Men det finns en massa instant pleasure att hämta i den svarta 07an.

Vi ligger nog på 06 riservan några år till. Och 04an..

Frankofilen sa...

Frågan är när nollåttorna kan tänkas dyka upp? Någon som smakat?