fredag 4 oktober 2013

2010 Walter Hansel Pinot Noir The North Slope Vineyard


För eventuella trogna läsare därute kommer det knappast som en överraskning att jag gillar grejerna från Walter Hansel Winery. Alltså inte så mycket att fundera över när det släpps en ny årgång av favoriten Pinot Noir North Slope Vineyard, även om nollnian kanske inte riktigt fick in den totala träff i njutningscentrum jag vant mig vid.

2010 sägs vara en svalare årgång än den föregående, å andra sidan sägs avkastningen ha varit väldigt låg med koncentrerad mörkfrukt som följd. Som vanligt enklast att smaka själv och se hur man upplever vinet. Men visst fortsätter den här årgången i samma mörka, köttiga stil som nollnian. Mer mörka körsbär och hallon än röda jordgubbar, däremot samma sköna blodapelsintoner som vanligt, och så kryddor och en del uppenbar men god ek på det. Men syrorna känns piggare, och det finns lite mer elegans även om smaken är bred med en värmeknorr i slutet. Fortfarande ungt, men samtidigt väldigt öppet och generöst med bra sug i doften och fin längd i eftersmaken. Gott.

Ser man till nyare kaliforniska producenter som hämtar frukt från riktigt svala områden som Sonoma Coast eller Anderson Valley så är vinerna från Hansel mer fläskiga i stilen. Samtidigt känns de väldigt mycket Russian River Valley. Generöst, smakrikt och gott. Inte så mycket att fundera över som sagt.

Inga kommentarer: