söndag 5 december 2010

2007 Walter Hansel Pinot Noir The North Slope Vineyard


2007 Hansel PN North Slope har en stilig, helt transparent granatröd färg. Den unga doften är på riktigt gott humör med massor av körsbär, blodapelsiner och hallon tillsammans med kött och kryddiga drag av ingefära och mynta. Efter hand dyker skogiga, mossiga drag av undervegetation upp samtidigt som faten fyller på med inslag av kaffe, kakao och lite vanilj. En öppen, tillgänglig och mycket lustfylld doft.

Smaken fortsätter i samma utåtriktade stil. Jag faller som vanligt pladask för så här bra kalifornier, speciellt när producenten lyckas undvika att frukten slår över i för mycket cherry coke. I munnen får man ett ordentligt saftig vin med apelsinlika syror och drag av både blodapelsiner och granatäpplen. Avslutning är rätt bred med generös frukt och lite fatkryddighet, där en dutt mineralkaraktär skickar upp mungiporna ytterligare. En riktigt charmig pinne med fin balans i klassisk kalifornisk smakrik och fruktig stil, det här är minst lika bra som nollsexan om inte snäppet bättre. Jag hade tänkt strunta i decembersläppet, men det här vill jag nog ha lite mer av. (92)

3 kommentarer:

Ulrik sa...

Tack för infon - jag skickar en springare.

Anonym sa...

14,5% är ingé som bråkar?

/MW'

(ordverifieringen för att posta är "stake", bara en sån sak)

Frankofilen sa...

MW - nej, här märkte jag ingen bråkig alkohol, även om man knappast heller skulle missta vinet för en Bourgogne. Helt enkelt mer kalifornisk, och ruskigt välgjort enligt mig.