fredag 29 augusti 2008

2000 Château Bernadotte


Vi är lite trötta efter veckan vilket inbjuder till hyfsat enkla insatser både i köket och i glasen. 2000 Château Bernadotte ger oss en lite dämpad frukt innehållandes svarta vinbär, plommon och efter några timmar drag av cherry coke vilt hånglandes med bittermandel. Salmiak, lakrits och en massa läder fyller ut helheten tillsammans med rostade toner av kaffebönor och choklad innan allt avrundas med dammig jordighet och en gnutta stallighet. Inte alls dum doft. Smaken känns enklare än doften med lite skygg frukt som kanske är i ihåligaste laget i mitten även om det tar sig i eftersmaken som har hyfsad längd och lite fräscht lyft. Syrligt medelfylligt med lätta tassande steg. Tanninerna är i nedsmältningsfas och har lite karaktär av finmalt pulver. Jag tycker det är drickfärdigt nu även om man inte behöver känna sig stressad. Det här vinet levererar ungefär som jag förväntade mig - stabil, god Bordeaux utan att man behöver famla efter överorden. Precis vad vi ville ha ikväll. Nya tag imorgon...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Provade 2000 för ett tag sedan. Jag tyckte att den var bra! Fann ni några blommiga toner? Men även lillebror 2001 var en överraskning.

Anonym sa...

Provade 2000 för ett tag sedan. Jag tyckte att den var bra! Fann ni några blommiga toner? Men även lillebror 2001 var en överraskning.

Frankofilen sa...

Inga blommiga toner så att jag skrev ner det, men det kan man säkert hitta. Kul att nollettan överraskade positivt.

Lars sa...

Instämmer. Hittar dock inte bittermandeln men väl den där veckoslutslyxen. Cool Blogg! /L

Frankofilen sa...

Hej Lars, kul att du hittat hit. Lite veckoslutslyx är precis vad man behöver ibland...