tisdag 13 mars 2012

2004 Georg Breuer Berg Rottland



Gott vin! Breuers 2004 Rottland överraskar faktiskt positivt med en öppen, något utvecklad uppvisning. Frukten har lite tropiskt tycke med persikor och ananas i spetsen, mineralkaraktären minner om skaldjur och krabbspad och överst hänger lite gummiaktiga petroleumtoner. Saken är slank och källvattenfrisk med höga men ändå tämligen harmoniska syror utan kartighet, och den torra och mineraliska eftersmaken sträcker ut på ett fint sätt, helt utan de jobbiga beska toner jag var lite rädd för. (90-91)

2 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Yes, Breuers nollfyror är riktigt fina, med en långsam utvecklingskurva och struktur för längre lagring.

Terra Montosa, Nonnenberg och Schlossberg ligger på rad i kylen och väntar på rätt tillfälle...

Magnus 'Germanofilen' Waern tyckte att de var i grönaste laget när vi hade ämnet uppe till diskussion, men det är då inget som stört oss.

Jämför med nollsjuor från Pfalz och Rheinhessen som redan börjar tappa sin ungdomliga stuns och förvandlas till honungsmeloner...

Frankofilen sa...

Japp, gröna toner, kartiga syror, klen frukt och oskön bitterhet var precis vad jag var rädd för, men inte då. Frukten var precis lagom tropisk. God flaska.