måndag 30 juli 2012

2010 Foxglove Chardonnay Central Coast


Herregud så många goda, billiga viner det finns i världen. Bob och Jim Varner gör chardonnay från Santa Cruz Mountains som verkar flyga lite under radarn, men som av allt att döma är i absolut världsklass. Måste försöka få tag på någon av deras vingårdscuvéer. Ikväll nöjer vi oss dock med ett av deras négociantviner, gjort på inköpta druvor.

2010 Foxglove Chardonnay är silvrigt blekgul. Näsan möts av friska citrustoner, apelsinblom, skaldjursmineraler och en liten tropisk touch av ananas. Blockerad malolaktisk jäsning och uppfostran i rostfritt stål garanterar fräschheten. Syrorna har skön spets samtidigt som det finns en liten angenäm fetma från upprepad batônnage. Avslutningen är klingande ren med fin längd. Sitter som en smäck till kvällens linguine med vitlök, salladslök, grädde, jätteräkor och en skvätt Foxglove. Ja, det här nosar rent av på outstanding för nästan inga pengar alls. $12 (89)

1 kommentar:

Vintresserad sa...

Låter riktigt bra... varför hittar inga sådana Cali-Chards till Sverige? Vi har tillräckligt med feta ekbomber... men de slanka, eleganta, chablis-lika grejerna saknas (förutom vissa Greg Brewer viner - men de kostar INTE 12 USD...). F.ö jättekul att läsa om Dunn, Togni mfl. Vore kul om du även hinner besöka / prova fler "under radarn" Cali Cabbar (kanske också från SCM?) Bästa vinhälsningar - Vintresserad