lördag 28 juli 2012

Tomales Bay Oyster Company


Fördelen med att stanna lite längre på ett ställe är att man hinner gå en smula utanför allfartsvägarna. För många besökare handlar San Francisco mycket om cable cars, Fisherman's Wharf, Chinatown, Golden Gate och Alcatraz. Allt det där har förstås sin plats, men det finns ju så sjukt mycket annat att upptäcka i den här underbara delen av världen.

Ta Tomales Bay till exempel. Här finns det fler kossor och sälar än människor, och turisthorderna lyser med sin frånvaro. Bukten skjuter in från Stilla Havet ungefär fem mil norr om San Franciso, och har länge varit hovleverantör av ostron till restauranger runt om the Bay Area.


Hos Tomales Bay Oyster Company är receptet enkelt. De står för en sagolik utsikt precis nere vid vattnet, ett gäng picnic-bord med tillhörande grillar och en möjlighet att köpa sprattlande färska mollusker till vrakpris. Själv tar man med sig dryck samt vad man önskar grilla i övrigt. Har man brustit i planeringen går det att köpa både knivar, grillkol, is, citrusfrukter och pepparsåser på plats. En härlig utflykt som varmt rekommenderas.

Ingen direkt trängsel runt borden denna fredag, men läser man Yelp verkar stället börja bli lite för populärt för sitt eget bästa hos San Franciscoborna vissa helger. Man förstår varför.

 
When in Rome...

...men frågan är om inte öl är godare i solgasset, åtminstone till grillade ostron. Japp, med tabasco (!)


Dagens skörd. Det kändes som det sprattlade i magen på vägen hem längs Highway 1... 


Visa större karta

Inga kommentarer: