onsdag 20 maj 2015

2013 Les Vignes de Babass Roc cab'


Här har vi ett redigt naturtjut - lite smågrumligt och med en del kolsyra som snabbt vädras ur. En hel del grums i flaskan. 2013 Roc cab' mår bra av en dekantering, liksom en temperatur åt det svala hållet. Pigga röda bär tillsammans med lite blåa blommor i en doft som ger ett kolsyrejäst intryck. Smaken är sval och lite kort i rocken, men väldigt läskande med bra syror. Det finns ett litet skönt nafs från tanninerna, och en gnutta foxy ton i svansen.

Sådana här grejer är väldigt mycket mer präglade av stil/framställning än druvsort och terroir. Inget stort vin alls, och skall förstås helst drickas svalt i en bar i Paris, men funkar i försvinnande snabb takt till matlagningen också. Drickbart som jos.

2 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Föll väl aldrig riktigt för den där... men det är väl ingen tvekan om att vi har rocknroll-cab från Loire i glasen? Även utan etiketten alltså ;)

Frankofilen sa...

I ärlighetens namn kunde det nog vara ett gäng druvor från ett gäng franska ställen i den här stilen...