fredag 10 februari 2012

2007 Shafer Cabernet Sauvignon One Point FiveDaglivs nya utbud av amerikanskt kött från Nebraska är sannolikt helt vansinnigt ur ett koldioxidperspektiv, men sablar vilket kött! Det slår till och med deras egenhängmörade; det här måste vara den bästa entrecôte jag ätit på år och dar. Ur glasen strömmar rent förtrollande slingor av hallon, cassis, jord, grillat kött, menthol, violer och underbara fattoner. Shafers 2007 One Point Five övertygar faktiskt ännu mer ikväll än för bara ett halvår sedan. Snudd på slösaktig i sin öppna karaktär men ändå med ett härligt fokus och en fast och fin ryggrad av syror och tanniner under all frukt. Och rent av lite mineralblänk i den långa, varma men alls inte eldiga eftersmaken. Steak + Cabernet = Sant. Sorteras under årets mest hedonistiska upplevelse hittills. (93-94)

11 kommentarer:

Vintresserad sa...

Låter svårartat gott... ja både vinet och steak altså. Tillsammans bör det bli 1+1=3. 17 oxå att vi missade att handla 2007an av vinet. Vi får dra en 2004 snart. MVH - Vintresserad

Frankofilen sa...

2004 låter itnressant, det var väl första årgången av den här cuvéen? Borde inte nollåttorna ha dykt upp vid det här laget?

castor fiber sa...

-07 Shafer låter lysande!
Din post väckte ett härligt sug efter cab. Där rök korken ur en liten Ridge estate.

Frankofilen sa...

Snyggt jobbat! Mmm, Ridge Estate... det var nära att det blev en sådan igen ikväll istället för Shafer.

Anonym sa...

Låter nice. Brukar handla flankstek från Texas å köra på låg temp, hur gott som helst.

Har du smakat på deras Hillside? Har en -02 som ligger i källaren. Bara att korka ur?

/J

CAFÉ ROTSUNDA sa...

Hej J,

Hillsiede Select 2002 är fortfarande ung, inte så att den är knuten på något sätt, men den har mycket mer att ge.
När jag provade den direkt vi lansering var den opak och hedonistisk, det var väl därför Parker delade ut 100 poäng initialt. Med åren har tätheten mattats av något och en mycket mer elegant personlighet har börjat skönjas. Dock är både 2002 och 2001, som är lika bra, fortfarande i sin ungdom.
Visst är de goda att dricka nu, i så fall skulle jag lufta dem i karaff i minst 1-2 timmar, men allra bäst är nog att vänta ett par år till. Det kommmer jag göra med både mina 2001:or och 2002:or.

Michel

JW sa...

Härlig combo! Jo, nollåttorna borde kommit men enligt VinUnics hemsida har "vinet utgått" - vad det nu innebär...Nåja, Gute Weine har 08:an för €55.
http://www.vingruppen.se/VinUnic/Producenter/Producent/Produkt/?Product=5435

johan p sa...

Kan inte bestämma mig för vad jag är mest sugen på. Shafervin eller kött från Nebraska? Det får nog bli båda.

Tack för en härlig rapport.

Anonym sa...

Ryggbiffen från Nebraska var fantastisk!
Dock ingen Shafer, men en Stags Leap Fay, fungerade också! (c:
Anders

Frankofilen sa...

Mmm, vi provade ryggbiffen också igår. Jag föredrar entrecôte alla dar i veckan, men den här var strålande bra... Var det nollsex Fay?

Anonym sa...

Nä 08, köptes i förmiddags.. /c:
Anders