torsdag 23 augusti 2007

2004 Fontanafredda Eremo


Sist vi drack det här vinet var vi mycket imponerade. Så mycket att jag rekommenderat det till två bekanta som haft mottagningar i sommar och letat efter något gott prisvärt vin i lägre prisklass. Aj då, mea culpa, för kvällens flaska är inte alls i nivå med förra gången. Doften initialt ganska liten och mår absolut bra av en knapp timmes luftning. Det finns en hel godispåse: chokladöverdragna körsbär, några hallonremmar, marsipanbröd, lite lakrits och Banana Skids-kolor (någon som minns dem?) på en bakgrund av lite örter och tallbarr. Doften är det inget fel på, men i munnen är vinet tyvärr ganska vresigt, syrligt, chokladbittert och vattnigt med försvinnande kort eftersmak. Lite surt och enkelt, ett riktigt tjut i den sämsta bemärkelsen utan uppenbar korkdefekt.
Man kan förstås fundera på flaskvariation (det här är ju ett storvolymsvin), ny sämre batch eller vår egen dagsform, men den här flaskan levde tyvärr inte alls upp till förväntningarna.

2 kommentarer:

finare & vinare sa...

Det där låter ju inte alls kul. Vi har inte smakat vinet sen i januari, så det kanske är dags att dra igång ett par konspirationsteorier igen ;-)

mvh,
Finare & Vinare

Frankofilen sa...

Jag har faktiskt ingen aning vad som var fel på den här flaskan/tillfället -men det är ju som vanligt det man har framför sig i glaset man måste utgå ifrån och inte gamla meriter. Hoppas själv på dålig flaska (även om det inte är uppenbart vad som är felet) -så här bra italienare under hundralappen växer ju inte på träd.