söndag 11 november 2007

2004 Le Clos de Caveau Vacqueyras


Efter att ha varit helt däckade av ett alldeles ovanligt slemt dagisvirus har livsandarna återvänt så mycket att det faktiskt vore gott med ett glas vin till maten igen. Inga avancerade övningar dock, denna biodynamiska Vacqueyras som fungerat som husets sydrhônare senaste dryga halvåret blir perfekt. Ett vin som aldrig gjort oss besvikna (förutom en korkad flaska). Även denna gång sitter den peppriga körsbärsfrukten och de härliga garriguetonerna på plats mellan hoststötarna. Södra Rhône i ett nötskal som kombinerar både lättdrucken tillgänglighet och ursprungstypisk charm utan jobbig överextraktion eller onödig eldighet. Möjligen har den yppiga frukten börjat dra sig tillbaka något och vinet känns en gnutta glesare, å andra sidan är vår dagsform högst diskutabel och att vinet inte är lämpat för långlagring har stått klart från första början. Våra två sista flaskor beräknas ta slut innan det är dags för påsklammet. I decembersläppet kommer gott om flaskor av välkände Alain Jaumes négociantvin 2004 Grande Garrigue Vacqueyras i denna prisklass. Undrar om den kan leverera på samma sätt?

Inga kommentarer: