fredag 16 december 2011

2008 Friedrich Becker Spätburgunder KalkgesteinEfter ett antal flaskor av Beckers 2009 Spätburgunder under hösten följda av lite sköna rapporter på plats är man förstås sugen på att utforska vinerna högre upp i hierarkin i Beckers pyramid. På slaktbänken hamnar en flaska 2008 Kalkgestein som är en selektion av druvor från de mest kalkrika lägena.

Satan i gatan, vilken doft! Öppen, förförisk och omedelbar strömmar den ur kuporna och höjer pulsen varje gång näsan återvänder. Redan nu finns viss utveckling med en massa jordig höstskog tillsammans med örter och en försiktig dos fatrost. Frukten drar sig åt det mörkare hållet - mer Côte de Nuits än Côte de Beaune - med körsbär och blandade skogsbär, men också lite övermogna jordgubbar. Vi hade kunnat stanna där och jag hade varit mer än nöjd, men vinet har ett hemligt vapen i beredskap. När en småsnuskig ton av tryffel dyker upp är det svårt att hålla tillbaka ett vällustigt stön.

Det skall såklart mycket till för att smaken skall kunna leva upp till en sådan doftmässig fullträff i lustcentrum. Och det gör den kanske i ärlighetens namn inte heller, men det som bjuds är gott så det räcker. Här får man välbekanta flashbacks från basnollnian med samma drag av lakrits och citrussyror, men det finns lite mer djup och tanninerna är lite fastare även om de inte bjuder på så värst mycket motstånd. Svansen känns visserligen en smula gles, men de saftiga aromerna av blodapelsin och körsbär klingar ändå kvar en bra stund. Återigen en härlig spätburgunder signerad Becker. Lusten att dra korken ur en av de dyrare nollniorna blev just snudd på övermäktig. (91)

PS. €25 direkt från producenten, men det finns också några flaskor kvar på bolis à 349 pix.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående annonsering.
Maila mig på carl.henrik@adoperator.com

Mvh
Calle