lördag 28 april 2007

2002 Marcel Deiss Riesling Saint-Hippolyte

Jag kan numera inte dricka ett vin från Marcel Deiss utan att tänka på det underbara fotografi som fanns i ett nummer av Decanter för några månader sedan där vinmakaren själv, naken och med hår och skägg på ända, står i ett kar med röd vinmust upp till den håriga naveln. Jag vet inte om denna Riesling fått samma behandling, det är iallafall biodynamiskt.

Färgen är fint klargul, doften stor med söt frukt, honung, grapefrukt, Golden Delicious-äpplen, och för första gången en knivsudd trasselsudd, verkstad och petroleum. I munnen är vinet medelfylligt med fin syra och ett helt torrt avslut den söta doften till trots.

Jag tyckte egentligen mer om vinet tidigare när det var mer packat med frukt, det har nu lugnat ned sig och börjat uppvisa lite mognad med petroleum, men kommer det att bli bättre egentligen? Tiden får utvisa, vi har några flaskor kvar. Till pilgrimsmusslor enligt Dominique Pillets recept.

PS Drack resten av flaskan till fisksoppa dagen efter - och vinet var mycket bättre. Behövde således luft! Bådar gott för framtiden.

Inga kommentarer: