lördag 21 april 2007

Årgångsbyten i smyg

Är det någon som tänkt bunkra upp Fontanafreddas härliga 2001 Barolo Serralunga D'Alba så är det dags nu, såg på hyllan idag att den bytts ut mot 2003orna men enstaka flaskor finns säkert kvar i butikerna. Ingen information på Systembolagets hemsida, men man har ju en lång trogen tradition av slapphänt hantering av olika årgångar. Det gick säkert att göra bra vin 2003 också, men Nebbiolo stortrivs ju inte i hetta och 2001 är en fantastisk årgång. Bra barolo runt 200 kr växer ju tyvärr inte på träd. Vad jag tycker om vinet hittar du här.

3 kommentarer:

finare & vinare sa...

Tack, det här var extremt viktig information...
Som vi skrev nyligen är detta just nu systemets klart bästa vin i sin prisklass. Varför kan inte SB ge olika årgångar unika tilläggsnummer?

mvh,
FInare & Vinare

Frankofilen sa...

Eller åtminstone lägga upp vinerna som snart byter årgång på sin lista, jag menar varför ha en sådan annars? För att inte tala om årgångshanteringen i beställningssortimentet. Känns som material för ett nytt "sura gubben"-inlägg men jag tycker jag har klagat nog på ett tag ;)

finare & vinare sa...

Det är förvisso roligare att njuta än att gnälla. Men den esprit som kommer ur en riktad ilska ska inte underskattas.
"Sura gubben" fick in flera riktigt sköna träffar, tyckte vi.
Idag blev vi ägare till stockholms förmodligen sju sista nollettor av varunummer 2305. Och därmed lite lyckligare människor...
mvh,
Finare & Vinare